— En forferdelig opplevelse, sier askøyværingen, som har funnet det best å søke tilflukt hos slektninger i en annen kommune.

For en uke siden ble 22-åringen løslatt på prøve etter å ha sonet en dom på elleve måneders fengsel. Han ble dømt for narkolovbrudd, legemsbeskadigelse, tyveri, bilbrukstyveri - og for kjøring i påvirket tilstand uten førerkort. Det var det siste forholdet Anders Skråmestø anmeldte ham for.

Borgerplikt - Jeg var på vei hjem fra et tivolibesøk i Bergen 17. mai i fjor. Jeg holdt på å bli påkjørt av 22-åringen. Jeg så på kjøringen at han ikke kunne være edru. Det var mange mennesker langs veien, og jeg følte bare at jeg gjorde min borgerplikt, forklarer Anders Skråmestø.

I januar i år vitnet han mot 22-åringen i rettssaken mot ham.

— Siden har jeg ikke tenkt mer over hendelsen, før 22-åringen plutselig oppsøkte meg mandag i denne uken, sier Skråmestø.

Ble stanset Han var på vei hjem, da han plutselig ble stanset av 22-åringen og to personer til.

— Jeg har brukt det siste halvåret i fengselet på å finne ut hva jeg skal gjøre med deg, sa han til meg, forteller Anders Skråmestø.

Han ble både skremt og paff, og valgte å flytte diskusjonen til et sted andre kunne høre hva som ble sagt. De gikk inn på en kafé.

— Der truet han gjentatte ganger med å ta livet av meg. Til en av de andre som var med sa han «skyt ham, skyt ham i hodet».

Deretter kjørte trioen vekk. Anders Skråmestø dro hjem, og varslet politiet.

Kom tilbake - I samråd med politiet fant jeg ut at det var best å komme seg vekk. Jeg dro derfor til noen slektninger av meg, og sa til politiet at 22-åringen og vennene hans sikkert kom tilbake for å ta meg.

Og ganske riktig.

Seinere på kvelden oppsøkte de Skråmestøs hytte. De brøt seg inn, og var i ferd med å bære ut eiendelene hans da de ble oppdaget. Skråmestøs far og svoger grep resolutt inn, og gikk løs på tyvene. To av dem ble seinere pågrepet av politiet. Ytterligere tre personer ble pågrepet og siktet i saken i løpet av gårsdagen. Utenfor hytten ble det funnet en pistol som skal tilhøre en av de pågrepne.

Angrer litt - Jeg hadde aldri trodd anmeldelsen min skulle føre til så mye ubehag i etterkant. Jeg har ikke sovet et minutt, og angrer nesten på at jeg anmeldte fyllekjøreren.

— Kjente du ham fra før?

— Jeg visste hvem han var, men hadde ingen omgang med ham.

Anders Skråmestø legger ikke skjul på at han er skremt.

— Jeg kan likevel ikke forstå at han har reagert som han gjorde. Det jeg anmeldte ham for, var en bagatell sammenliknet med det andre han ble dømt for. Jeg mener, du får ikke elleve måneders fengsel for fyllekjøring. Det er mulig han har følt at livet hans har rast sammen, men jeg har iallfall ingen skyld i det, poengterer Anders Skråmestø.