Videoen som viser seksuell omgang mellom den unge kvinnen (23) og en mann, ble vist for lukkede dører i den private straffesaken mellom kvinnen og eks-kjæresten (39). Kvinnen krever ham straffet for ved fem anledninger å ha holdt henne innesperret, mishandlet og voldtatt henne. Til sammen har 23-åringen anmeldt mannen for voldtekt 11 ganger. Syv av sakene er henlagt av politiet.

Filmsnutten, som er tatt opp med mobiltelefon, skal være spilt inn på et tidspunkt der kvinnen har forklart at hun ble holdt innesperret og voldtatt av 39-åringen.

Det var 39-åringen og hans advokat som ba om å få vise videoen for dommerne. De mener nemlig det er en annen mann som er sammen med 23-åringen på filmsnutten som er tatt opp i 39-åringens leilighet. Mannens ansikt vises ikke på videoen. Trolig er det han som holder mobilkameraet.

— Sentralt bevis

— Jeg var ikke hjemme da dette skjedde, hun har tatt dem med til min leilighet, sa 39-åringen i sin forklaring for retten.

Mannens advokat, Stein Erik Ottesen, mener det noe uvanlige beviset retten fikk se i går vil bli viktig i vurderingen av partenes troverdighet.

— Vi synes det var veldig sentralt å vise dette med tanke på fornærmedes beskrivelse av oppholdet i hans leilighet i samme tidsrom, sier Ottesen. Advokaten mener at det som foregår i videoen ser ut til å være helt frivillig.

Videoen har 39-åringen hatt på sin mobiltelefon. Han forklarte at den på en eller annen måte er blitt sendt til ham.

— Jeg vet ikke hvorfor hun sender sånt til meg. Jeg fikk vondt av å se på det, sa han.

Også motparten mener videoen kan bli viktig når dommerne skal ta stilling til om 39-åringen er skyldig i fem voldtekter.

— Den viser jo rett og slett et av overgrepene saken handler om, sier advokat Kristine Aarre Hånes, som representerer 39-åringens eks-kjæreste.

- Han pleide å filme

Ifølge kvinnen er det nemlig 39-åringen som ses på videoen, og den seksuelle omgangen foregår under tvang, forklarte hun retten i går.

— Han filmet meg ofte når han gjorde disse tingene mot meg. Jeg ville ikke det, men han gjorde det likevel. Han truet med å legge filmene ut på nettet, sa hun.

Ifølge Aarre Hånes skal 39-åringen også ha vist frem lignende videoer både til naboer og til 23-åringens mor.

Psykologen 23-åringen får behandling hos, forklarte i går at kvinnen sliter med gjenopplevelser av overgrepene hun skal ha blitt utsatt for.