Trine Frantzen (32) fra Os ble meldt savnet den 13. mai 2004. Først den 10. august 2004 ble drapsetterforskning innledet.

Privatetterforsker Thune mener løsningen på forsvinningsmysteriet kan ligge i et leilighetskompleks i Øvsttunveien 25 i Fana bydel. Det er på det rene at Frantzen hadde besøkt en mann i blokken, og at noen av klærne hennes lå igjen i huset da hun forsvant.

Politiet tar Thunes teori alvorlig, og fem tjenestemenn ble i dag med Thune på befaring i området rundt huset. Thune tror Frantzen kan ha blitt drept her, og at liket kan ha blitt gravd ned i området.

Skogholt og kirkegård

Thune tok med etterforskerne blant annet til et lite skogholt like ved huset, og til kirkegården et steinkast unna.

— Jeg har ikke konkret informasjon som tyder på at Frantzen ble begravet akkurat her, men området er interessant, ettersom huset trolig er det siste stedet der vi vet hun har oppholdt seg, sier privatetterforskeren.

Han har anbefalt politiet å vurdere søk i området rundt leilighetskomplekset.

Thune engasjerte seg i saken i forbindelse med tv-programmet «Savnet» på TVNorge. Samarbeidet med politiet har allerede gitt resultater. To menn som sier de plukket opp Frantzen som haiker, meldte seg etter å ha sett tv-programmet.

Optimist

Privatetterforskeren tror saken kan nærme seg en løsning.

— Jeg tror saken blir oppklart, sier han til bt.no.

Etterforskningsleder Kjell Mo, som deltok på befaringen, tror fortsatt det kan finnes ukjente vitner som kan kaste lys over saken.

— Vi ønsker at folk melder seg. Vi mener det kanskje er noen der ute som vet noe om saken, sier han.

Silje Robinson
Jon Tufto