— Vi har hatt det veldig travelt i kveld. Spesielt var det speilglatt på Liaflaten mellom Damsgårdstunnelen og Lyderhornstunnelen, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet måtte ringe Veitrafikksentralen og be dem prioritere å strø i dette området etter meldinger om flere trafikkuhell på strekningen.

— Det var flere biler som bulket og vi fikk melding om en kjedekollisjon, sier Stiegler.

Satt ned fartsgrensen

For å hindre at flere biler skulle ødelegges på speilglatten på RV 555 beordret operasjonslederen farten redusert til 50 km/t i både Damsgårdstunnelen og Lyderhornstunnelen.

ý Målet var at bilene skulle ha lav fart når de kom ut av tunnelene, men da våre patruljer kjørte til stedet, ble de forbikjørt av en rekke biler, forteller Stiegler.

Som ledd i fartsreduksjonen ble to patruljebiler plassert med blinkende blålys utenfor begge tunnelene. Utenfor sto politibetjenter og vinket til bilistene at de måtte redusere farten.

Ga politiet fingeren

— Men flere av bilistene viste finger til politiet og trykket gassen i bånn og kjør-te videre. Når folk reagerer på den måten er det ikke rart at de spinner rundt, sier en lettere sjokkert operasjonsleder.

Han ber bilister som er ute og kjører i disse dager om å huske på at vi bor i et vinterland.

— Vegkontoret er flinke til å strø. At det likevel blir glatt skyldes ofte at saltet smelter snøen og vannet som da skapes skyller vekk saltet. Når det fryser på mot kveldingen blir det speilblankt. Husk på det og avpass farten etter forholdene, er Stieglers oppfordring.