RUNE CHRISTOPHERSEN

Rasool ble på 90-tallet beskrevet som en av landets farligste menn. Gjenglederen ble dømt til tolv års fengsel for en rekke tilfeller av vold og trusler.

Fikk permisjon

Rasool fikk i forrige uke permisjon for å besøke familien, men vendte ikke tilbake til Bergen fengsel. VG skrev i går at 40-åringen fløy til Bergen lørdag, og deretter forsvant.

Ifølge direktør Ketil Evjen ble politiet varslet på vanlig måte da Rasool uteble. Men da BT snakket med operasjonslederne i Hordaland politidistrikt i går, var de ikke klar over at Rasool er etterlyst internt i politiet — til tross for at det er bergenspolitiet som har utstedt pågripelsesordren. Det ble de først klar over da de leste avisen.

Informasjonsleder Trygve Hillestad sier det dreier seg om en intern misforståelse som ikke har fått noen praktiske konsekvenser.

— De enhetene som skulle ha beskjed om pågripelsesordren, har fått beskjed, sier han.

Lindås-drapet

Ifølge VG var det 26-åringen som denne uken ble siktet for medvirkning til Lindås-drapet, som kjørte Rasool til Flesland.

Rasool skal ha vært en del av bekjentskapskretsen til to av dem som ble tatt for medvirkning til Lindås-drapet. Men 26-åringen, som ble løslatt av politiet kort tid etter pågripelsen, vil ikke bekrefte overfor BT at han kjenner Rasool.

— Snakk med min advokat, er alt han vil si.