— Til helgen er det fem uker siden det var aktivitet nede i grøften, forteller en fortvilet innehaver av Natlandsveien Blomster, Gunnar Olsen.

Tvangsferie

Rett utenfor butikkdøren hans er det gravd et dypt hull. Der titter endene av vann-, kloakk- og drensledninger frem. Og slik er det blitt stående i uke etter uke. Rundt hullet, og et godt stykke både oppover og nedover i gaten, er det satt opp sperringer som kundene må gå utenom. Der det er fysisk mulig å parkere bilen, er det satt opp skilt med stoppforbud.

— Kontantsalget har sunket dramatisk de siste ukene. Det er tid for tvungen ferieavvikling blant betjeningen. Drøyer det enda lengre, kan det bli aktuelt med permitteringer, sier Olsen til Bergens Tidende.

Krøll i krysset

Han priser seg lykkelig over at blomstersalget over telefon går som normalt. Men mange av kundene som stikker innom butikken for å se på utvalget før de kjøper, har tydeligvis funnet frem til andre butikker

— Vi er slett ikke lykkelige over situasjonen her i kommunen heller, sier Zlatko Cemalovic i Bergen kommune til Bergens Tidende.

Han forteller at det har oppstått komplikasjoner nede i krysset ved Hagerups vei. Her legges også signalkabler til trafikklysene.

— Vi er nødt til å gjøre oss ferdig i dette krysset før vi fortsetter oppover Nattlandsveien forbi blomsterbutikken. Det forlanger Staten Vegvesen, og det mener vi er riktig her i kommunen også. Vi må snarest få avviklet nødløsningen med enveiskjøring, sier Cemalovic.

Ny grøft senere

Han beklager ulempene for blomsterbutikken og tre andre butikker i gaten, og lover Olsen en oppdatert fremdriftsplan ganske snart.

Men gravingen utenfor blomsterbutikken er ikke over selv om grøften fylles igjen. Da skal det graves en ny grøft, inne ved fortauet, for rør til fjernvarme.

— Dette blir en langt mindre affære. Det skal ikke graves så dypt, og dermed ikke så bredt heller, trøster Cemalovic.

LABYRINT: Det kreves avansert orienteringssans for å finne frem til blomsterbutikken hans, konstaterer Gunnar Olsen i Nattlandsveien.<p/>FOTO: ARNE NILSEN