Det kom folk fra fjern og nær, til og med Fusa, som har vært borte i en hel uke, dukket opp. I går var det tidenes første bryllup i kongedømmet Fusa, forrettet av ingen ringere enn visekongen himself.

— Dette er helt knall, en høytidelig og fin seremoni, sier visekongen av Fusa til Bergens Tidende.

— Alle statsseremonier har et snev av ironi, men når to mennesker inngår et livslangt ekteskap, er det uten ironi. Dette er det største jeg har opplevd, sier visekongen av Fusa, også kjent som kunstneren Morten Holmefjord.

— Du har kanskje lagt våken hele natten for å skrive tale?

— Åja. Og ikke bare det: katten min, som heter Fusa, har vært borte i en uke. Men i totiden om natten ringte de fra puben og sa at den lå og sov der. Det luktet parfyme og øl av katten. Idag ligger den helst og sover, men det skjønner man jo.

— Stor pågang fra vordende ektepar?

— Ikke ennå. Men hvis noen melder seg, så er jeg klar, sier visekongen etter noen glass cider.

Så dukker plutselig brudgommen opp, Frode Ryssevik fra Baldersheim!

— Gratulerer så mye!

— Takk for det! En veldig fin dag, sier Ryssevik (37), som i går fikk sin Maite Benedicte Johannessen (29 i morgen).

— Hvorfor valgte dere visekongen til å vie dere?

— Slikt er jo veldig naturlig når du bor i et kongedømme, å bruke de instanser som bor lokalt. Det var en utrolig fin senanse. Flott stemning, rolig og stilfullt. Det startet med trompetfanfare, mannskor, tale av eldrerådsformannen, oppvekstsjefen i kommunen leste dikt, vi hadde til og med solosang av min niese, sier Frode Ryssevik.

Som nå er lovlig gift i kongedømmet Fusa.

— På mandag reiser vi til byfogden i Bergen for å bli lovlig gift også i kongeriket Norge. For det er jo en spesiell opplevelse at så er vi ikke lengre et ektepar straks vi kommer til Samnanger-skiltet.

VEL OVERSTÅTT! I går stod visekongen i Fusa for den aller første vigselen i kongedømmet sitt. Men mandag må brudeparet Frode Ryssevik og Maite Benedicte Johannessen til byfogden i Bergen, for å få ekteskapet gyldig også i kongedømmet Norge.