Ryktene om at halve by'n er reist til fjells, er betydelig overdrevet. Det auler av vinterferiefolk mellom de syv fjell også, og aktiviteter er det nok å ta av.

Ute regner det, inne i Vikinghallen løper ivrige unger rundt og svetter.

— Kan vi hoppe mer på luftmadrassen? spør Monica Kolltveit Paulsen (9) og tar en minipust i bakken. Hun synes det er «døøødskult» på idrettsleir.

Pannekaker til lunsj

— Hvis jeg ikke hadde vært her, tror jeg at jeg hadde sett på tv og vært med venninner, sier Cherelle Marie Rokne (11) etter å ha tatt et par saltoer og hoppet i vei på den røde, svære madrassen.

— Sannsynligvis hadde jeg sittet inne og spilt PlayStation, meddeler Aslak Draveng Røkke (11).

— Jeg hadde spilt fotball i gaten, opplyser Tommy Lie (9), iført Varegg-skjorte.

Men nå er de her. Vinterferien er i boks, loppene i blodet skal få boltre seg. I hallen, på Fløyen, på dagstur til Kvamskogen.

Barne- og ungdomsansvarlig i Vikinghallen, Elisabeth Kristiansen, frister med mandagspannekaker til lunsj - stor jubel.

— Det er ikke så mange her i hallen ennå, ungdommene kommer utpå dagen, sier Kristiansen.

Foruten idrettsleir (som har påmelding) er det åpen hall hver dag denne uken. Det betyr at alle som vil, kan komme innom til hopp og sprett og tjo og hei.

Aktiviteter i fleng

Byen bobler over av ferietilbud. Kampsportsenteret har gratis instruksjon i kickboksing. Sand- og skatehallen selger feriekort for en billig penge. På Bergens Sjøfartsmuseum kan du gå på skattejakt. For eksempel. Åstveithallen, Sandslihallen, Bjarghallen, Slåtthaughallen, Stemmemyren idrettshall og Vikinghallen er åpen og gratis og for barn, ungdom og familier gjennom hele uken.

Føler du ikke helt for å spille basket eller stupe kråke, er det tusen andre ting å gjøre, you know. Hva med å kjøpe Bergenskortet hos Bergen Reiselivslag og leke turist i egen by?

Flere vinterferietips får du på www.bergenpuls.no.

FERIESALTO: Hvem har tid til å sove når det er ferie? Cherelle Marie Rokne (11) tar en salto i pur glede.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE