Det krydde av folk i sporet til lysløypen og på de nye gangstiene ut fra Alvøen idrettspark. Det hjalp lite at NRK og TV 2 nærmest proppet kanalene med sport, denne kritthvite januarsøndag ville folket rå seg selv.

I sin nyttårstale kom statsminister Kjell Magne Bondevik med en beskjeden bønn til sitt folk, løft skrottene ut av sofaen.

Herr statsminister — du behøver ikke å bekymre deg for folkehelsa de dager skaperverket åpenbarer seg på det mest forførende. Gi unger, tenåringer og voksne noen kubikk med snø, et halvt dusin kuldegrader og så ordner de resten selv.

Jentene kommer

Vi føler oss like avslappet hva angår rekrutteringen til vår gjenreiste nasjonalsport - hopp. Den hedrete hopptrener Mika Kojonkowski vil finne rikelig av dristighet og satskraft hos de unge talenter ute i Bergen vest.

Alvilde Flaskerud (9) klinte til med flere dristige hopp i bakke med langt tilløp og flatt unnarenn. Sigurd Pettersen & co skal vite at hopp ikke bare er for gutter. Men guttene strekte seg muligens en halv skilengde lenger bortover flaten, ifølge BTs selvoppnevnte hoppdommer.

Det kuleste

I går hadde Didrik This Lofstad (10 1/2) på seg turskiene i idrettsparken, men han er klar i sin vurdering av de ulike vinteridretter:

— Snøbrett er kulest, forklarer Didrik mens han byr på mandarin og ber fotografen følge nøye med når Henrik Stokke Jensen (12) gjør seg klar til å ta indigograbben.

— Hvem er forbildet, spør vi han som ifølge tilskuerne også fikser en mute.

— Terje Håkonsen! Svar uten nøling fra en som vil følge i den norske snøbrettguruens halfpiper. 12-åringen har trent på snøbrett i fire år og mye i idrettsbygda Byrkjelo der bestemoren bor. Han har også prøvd seg på Kvamskogen.

Mangfoldige muligheter

Lysløypen i Alvøen kan i enkelte små partier være litt snøfattig, men den byr på høvelige klatrebakker og ditto utforkjøringer. Det er også problemfritt å forsere på ski de flate områdene av idrettsparken som ellers i året er en steinrøys.

Sammenlagt byr Alvøen-området på eventyrlige muligheter for utfoldelse - med og uten ski på beina, på brett eller på rattkjelke ned bratthengene.

En beskjeden sluttappell på vegne av alle som tar statsministerens mosjonsappell på alvor. Kan noen med egnet redskap måke opp den store parkeringsplassen attmed riksveien? Da kan enda flere ha det kjekt på dette flotte anlegget.

LUFTIG: Henrik Stokke Jensen (12) har trent snøbrett i fire år og har fått taket på det.<p/>Foto: GIDSKE STARK