Natt til i dag var denne vintersesongens kaldeste — men mildere vær er rundt hjørnet.

Se værkartet for Bergen her.

— Bergen Florida målte - 10,9 grader i natt, og det er helt klart den kaldeste desembernatten så langt i år, forteller Geir Ottar Fagerlid, statsmeteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Dermed fikk Bergen sin nest kaldeste desembernatt siden 1957. I 1978 landet nemlig kvikksølvet på bitende 13,7 minusgrader.

Rekorden kan holde

— Det har vært en kald natt i hele fylket, forteller Fagerlid.

Voss snuste på minus 30 grader.

— Med - 29,7 grader var det en svært kald natt også der.

På Flesland var det naturligvis noe kaldere enn i sentrum. Det har ikke vært så kaldt på Flesland siden 1981, men selv ikke minus 11,6 grader var nok til at natt til mandag kom inn på topp ti.

— Den kaldeste middeltemperaturen for desember måned var i 1981 med minus 2,6 grader. I år ligger middeltemperaturen på minus 2,6, men heller ikke denne rekorden ser ut til å ryke med det første, opplyser Fagerlid.

Sjekk bt.nos skisenterguide: Eikedalen _— for de middels gode

Furedalen - barnas paradis

Myrkdalen - alltid mye snø

Røldal - et pudderparadis

Voss - størst på Vestlandet_

På vei opp

Fra og med onsdag kryper temperaturen noen hakk oppover. Nyttårsaften vil det komme mellom fem og ti millimeter nedbør i form av sludd, og etter det vil vi få noen skarve plussgrader de følgende dagene.

— Effekten må ikke overdrives, påpeker Fagerlid.

— Nordavinden vil gjøre at det fremdeles vil oppleves som kaldt og guffent. Det blir altså ikke særlig bedre, bare mindre kaldt, sier Fagerlid.

En mager trøst, kan hende. Likevel ser det ut til at kuldeperioden er på hell for denne gang, dersom prognosene holder.

For ordens skyld: Tidenes kaldeste dag i Bergen var 12. januar 1987. Da ble det målt 16.3 minusgrader i Bergen. Samme dag var det 33 minus på Voss og 36 minus i Indre Sogn.