RANDI KVINGE

Maja og Mathea (3 ½) gledet seg i mange dager før den store dukkevognparaden, og våknet grytidlig lørdag morgen. Mye skulle forberedes før paraden.

— Jentene vil som regel gå likt kledd, og plukket ut hver sin make barbiekjole. Også dukkene sine klær er valgt med omhu. Alt handler om prinsesser og fargen rosa, forteller mamma Karianne Rummelhoff Kvamme.

— Og så skal det være glitter, legger storebror Martin til.

Han måtte trø hjelpende til med å kle på dukkene Anastasia og Ariel.

I god tid

Jentene stilte seg i kø i god tid for å få startnummer, og ble nummer en og to. Sykkelklovnen Rosita ledet an, og på lang, lang rekke spradet 197 små prinsesser, og noen prinser, triumferende av gårde med vognene sine. Dukkevogner i alle farger og fasonger, trillet rundt på Torgallmenningen. Stolte foreldre fulgte nøye med, men ikke alle klarte å holde seg på sidelinjen.

— Det er en utfordring hvert år å få foreldrene til å holde seg utenfor. Hele paraden blir mer sjarmerende når det bare er barn med. Men i år synes jeg de voksne var flinke, sier Sommer Bergen-sjef, Thomas Ottesen.

Tradisjon

Dette var parade nummer ni, og dukkevognløpet er blitt en tradisjon i Bergen.

— Det er kanskje litt uvanlig med dukkevognparade, men så er vi jo litt spesielle her i Bergen, sier han.

Til slutt har alle dyttet vognen over målstreken og får hver sin dropseske. Maja tar en drops, før hun gjemmer den på et trygt sted; under rumpen til Anastasia.

SØTE PRINSESSER: Maja og Mathea Rummelhoff Sætre (3 ½) ble kåret som vinnere av årets Dukkevognparade i Bergen og måtte opp på scenen til Sommer Bergen. Her får de bamse og diplom i premie. <br/>Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN