Styret i Vinmonopolet vedtok onsdag å opprette ni nye butikker i 2008. Dermed kommer Vinmonopolet opp i 244 butikker.

De nye butikkene vil bli lokalisert i Øvre Eiker i Buskerud, Re og Tjøme i Vestfold, Ringebu og Jevnaker i Oppland, Haram i Møre og Romsdal, Sørum i Akershus, Laksevåg i Bergen og på Oslos østkant.

Vært på ønskelisten lenge

Det er enda ikke sikkert hvor på Laksevåg Vinmonopolet vil åpne, men det vil være naturlig å tenke at Laksevåg Senter er en god kandidat. Er det opp til senterleder Robert Ingvaldsen havner det i hvert fall der.

— Vi har ønsket oss Vinmonopolet til oss lenge. Det er et naturlig hull i markedet i bydelen vår og et pol har vært øverst på ønskelisten til mange av kundene våre lenge, sier han.

Selv om Ingvaldsen sier de har hatt en god kontakt med Vinmonopolets ledelse, er det ikke bare opp til ham om bydelens kjøpesenter får sprit- og vinutsalg.

Har ikke bestemt seg

— Vi kommer til å gå bredt ut og få inn flest mulig tilbud på lokaler. Så vil vi finne det tilbudet som er best, sett med kundenes øyne, sier rådgiver Jens Nordahl i Vinmonopolet til bt.no.

Han nevner nærhet til annen handel, mulighet for parkering og god plass til avlevering av varer som kriterier de vurderer. Da er det gjerne naturlig å tenke på kjøpesenter som den beste løsningen?

— Vil bare si at vi ønsker å behandle alle innehavere av mulige lokaler på lik linje. Men det er jo mye handel på kjøpesenter, svarer Nordahl.

Lokaler kjent til våren

I første omgang skal Vinmonopolet søke til Bergen kommune om å få åpne ny butikk i byen. Deretter skal det lyses ut tilbud, og valg av lokaler vil i følge Nordahl være på plass i løpet av våren. Bygging og åpning av ny butikk skal etter planen være ferdig i løpet av 2008.

— Det regner vi absolutt med. Om prosessen er feilfri vil vi tidligst være ferdig etter et halvt år, men det er normalt alltid noe som forsinker prosessen, sier Nordahl.

I ekspansjonen har Vinmonopolet prioritert kommuner og områder som ikke har butikker. Etableringen er avhengig av at det finnes egnede lokaler.

84 prosent av den norske befolkning bor i kommuner med eget Vinmonopol, mens 94 prosent av befolkningen bor nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste polbutikk.

Trenger Laksevåg en Vinmonopol-butikk? Hvor skal den i så fall ligge? Er Laksevåg Senter det beste alternativet? Bruk gjerne kommentarfeltet!

VINMONOPOL HER? Vinmonopolet skal åpne butikk på Laksevåg, men det er ikke bestemt hvor. Laksevåg senter innrømmer de ønsker seg pol veldig.