HELT NYTT: Taket ble lagt sommeren 2014. - Taket er helt nytt, så det må ha vært enorme krefter i sving, sier Unni Arnøy.
RUNE CHRISTOPHERSEN

Søndag våknet flere beboere i Wergelandsveien opp til et stort tak midt i veien.Taket, som tilhører Unni Arnøy og Kjell Jarle Høyheim, har blåst mellom 40-50 meter mot nabohuset.

Les også: Her blåste det mest.

Et stort flak

— Det var kun min datter som var hjemme da det skjedde, og hun skjønte ikke at det var taket som blåste av. Da vi kom hjem så vi at hele skråtaket på den ene siden av huset hadde blitt skrelt av i et stort flak, sier Arnøy.

Nå sperrer taket veien til fire nabohus, og familien jobber på spreng for å få sikret det resterende taket til natten.

— Det gikk fint å sove i huset i natt, og det er ikke noen skader inne i huset. Men vi må få det tett så raskt som mulig slik at det ikke blir lekkasje, sier Arnøy.

Se bildene av uværet!

Helt nytt tak

Søndag har de vært i kontakt med forsikringselskap og firmaet som la nytt tak på huset sommeren 2014.

— Taket er helt nytt, så det må ha vært enorme krefter i sving. Vinden sto veldig sterkt på husene her i går. Den må ha kommet opp under taket og løftet det av, sier Arnøy.

Nå håper familien de får hjelp så raskt som mulig.

— Vi vet at det er mange som har det verre enn oss etter stormen og tar det hele med ro. Det viktigste er å få taket tett til det kommer mer regn, sier hun.