Selv om vinden uteble, strømmet mange dragefrelste til den 6. Bergen Dragefestival på Storetveit. Til tross for regn og lite vind lørdag, og tross vindstille i varmt og fint vær søndag, kom det mange folk for å dele drageinteressen sin med andre.

Stig Losnegård i Pro Volo — Bergen Drage Klubb - forteller til Bergens Tidende at det har vært fem års opphold i festivalrekken. Mange familier med små og store barn fikk anledning til å både se og selv fly drager. Losnegård klarte å få opp en nærmere 100 meter lang dragekjede. Men vinden dabbet av ganske fort slik at det ikke ble noe langvarig stunt.

Arrangørene hadde også planlagt fallskjermhopping fra drager for teddybjørner som publikum brakte med seg. Men siden vinden uteble, måtte dette innslaget gå ut. Dette er en aktivitet som pleier å slå godt an blant barn. Værgudene skulle skamme seg som ikke lot det blåse friskt på Storetveitmarken og dermed snøt barna for denne opplevelsen.

Årets festival ble altså i høy grad preget av at vinden uteble. Flere ganger tidligere år har festivalen vært utsatt for at værgudene ikke har samarbeidet. I år som tidligere, måtte drageflygerne løpe mye for å få dragene til værs. Og det var det mange som klarte.