Litt etter klokken 17 tirsdag tok vinden tak i en lastebil og løftet den fra underlaget på Sotrabroen.

— Det ene bakhjulet lettet, men bilen ble ikke skadet og kunne kjøre videre med en gang, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Nå vil vi enveisregulere trafikken på broen en stund, hvis ikke vinden løyer veldig, fortsetter han.

Vindmåler konket

— Akkurat nå lar vi ikke tomme kassebiler og biler med hengere passere. Vi sjekker også lasten på lastebiler, sier politibetjent Geir Hatland til bt.no ved Sotrabrua.

Vindmåleren på Sotrabrua ble ødelagt tidligere på tirsdagen. Da elektrikerne skulle utbedre feilen, måtte de gi opp. En bil fikk nemlig motorstans på broen da feilen skulle rettes, og skapte kaos og store køer.

Det har egentlig fortsatt utover ettermiddagen. Ved 18-tiden fungerer vindmåleren fortsatt ikke.

— Det er vanskelig å vurdere vindstyrken uten vindmåler. Hvem har ansvaret hvis det går galt? Vindmåleren har vært ute i flere dager. Det er dumt at de ikke har noe mobilt utstyr som kan erstatte den. Dette burde vært ordnet, sier Hatland.

Kan bli stengt

I ettermiddag er det meldt om stor vind.

Ved 20 meter vind i sekundet varsler veitrafikksentralen politiet. Blir vinden 25 meter i sekundet, dirigerer politiet trafikken. Da pleier de å stanse større biler med vindfang.

Når vinden blir 30 meter i sekundet, stenges broen. Politiet skal ha et ekstra øye med vindforholdene på Sotrabrua ettersom vindmålerne for tiden er ute av funksjon.

— Det blir en subjektiv vurdering vi gjør på stedet. Vi ber folk tenke over at det er mye vind, dette er for eksempel ikke tidspunktet for å krysse broen med en tom tilhenger, sier operasjonsleder Andersen.

- Ristet i bussen

Bruno Rojas tok bussen hjem i dag.

— Jeg tok nettopp bussen over. Det var ganske mye vind. Det ristet litt i bussen, men det gikk fint. Nå må jeg komme meg hjem før jeg blir gjennomvåt, sier Rojas.

Stian Tresnes kjører lastebil full av fisk. Ferden går til Oslo.

— Jeg kjente godt at vinden tar tak i bilen og la den mot siden, men jeg eer ikke redd for å kjøre over. Jeg har kjørt denne strekningen i hele dag. Det skal litt mer til før jeg lar bilen stå, sier han.

Kø i hele dag

han sier han Kjenner godt at vinden tar tak i bilen og legger den mot siden., sier han.

Det har gått tregt over Sotrabrua i dag. Ved 15.45-tiden ble det meldt om et trafikkuhell, da en lastebil mistet lasten. Flere timer senere går trafikken fortsatt tregt.

— Vi vet ikke hva det skyldes, på selve broen ser det ut til å gå helt fint. Køene er på før broen på vei vestover. Der går det i gangfrart, sier Jahn Marøy.

Vaktoperatøren i Vegtrafikksentralen vet ikke hva køene skyldes.

— Såvidt vi vet er det ikke noe som har skjedd, men det er en kinkig plass dette, sier han.

Ellers i fylket flyter trafikken fint og trafikken er avtagende, ifølge Marøy.

RISTET: Bruno Rojas forteller at det ristet godt i bussen da den kjørte over Sotrabrua.
GERHARD FLAATEN
IKKE REDD: Stian Tresnes kjører lastebil full av fisk. Ferden går til Oslo. - Jeg er ikke redd for å kjøre over, sier han.
GERHARD FLAATEN
PÅ PLASS: Politiet kom til Sotrabrua for å dirigere trafikken.
GERHARD FLAATEN