Politiet må stenge broen når vindkastene kommer opp i over 25 sekundmeter.

Slapseføre

— Klokken 06.00 bestemte vi oss for å innføre dirigering slik at vi kan stanse trafikken når vinden blir for sterk. En halvtime senere var vinden løyet såpass at trafikken kunne slippes fritt over igjen, forteller operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt.

Gule varsellys er slått på for å oppfordre folk til å senke farten og for advare store biler med tomme lasterom mot vindkastene.

Det er meldt sterk vind frem til klokken 11, og politiet vil følge med på situasjonen på Sotrabrua.

— Forøvrig er det til dels snø og slapseføre på veiene, så folk bør ta det med ro, sier Marit Hove ved Vegtrafikksentralen.

I 8-tiden kjørte en trailer seg fast på Fanafjellet, der det meldes om svært vanskelige kjøreforhold. Den ene kjørebanen var stengt forbi stedet der traileren stod.

Full stans på Flesland

Rullebanen på Flesland var mer eller mindre kontinuerlig stengt fra 07.30 til 10.00, forteller vaktleder Terje Høisæter i tårnet på Flesland lufthavn.

— Vi åpnet igjen klokken 10, og håper at mildere vær vil gjøre det mulig å få trafikken i normal gjenge igjen. En rekke fly har måttet returnere til avgangsstedet, så det vil nok være forsinkelser i flytrafikken utover formiddagen, sier Høisæter.

SNØKAOS: Slik så det ut på Vågen klokken 09.30 i dag. Bildet er tatt med BTs webkamera. <a href="www.bt.no/kamera">Sjekk alle kameraene her!</a>