Klokken var nesten seks fredag morgen da Mats Ormehaug og en kompisgjeng med trøndere plutselig sto foran to hjort på bytur på Bryggen.

Dyrene gresset i parken mellom Radisson-hotellet og Bryggens Museum.

— Vi sto like ved parken da vi så hjortene. Plutselig løp de rett i glassfasaden til museet og utløste alarmen. Da ble de skremt og forsvant mot Mariakirken, forklarer Ormehaug til bt.no.

Han forteller at gjengen holdt på å knekke sammen i latter av de klønete hjortene, men Ormehaug rakk likevel å ta frem kameraet før dyrene forlot åstedet.

Siden alarmen til museet fortsatt ulte, vurderte han å varsle vaktselskapet. Men Ormehaug skjønte fort at historien ikke ville virke troverdig.

— Heldigvis tror jeg ikke hjortene tok skade av kollisjonen. De stanget bare i glasset med hornene, sier Ormehaug.

Sjokkerte tilskuere

Sammen med kameratene var Ormehaug imponert over møtet med naturen — midt i byen.

— Trønderne som var sammen med meg har sett hjort og elg i sentrum av Trondheim, men de hadde aldri trodd de skulle få oppleve det samme i Bergen, sier han.

Ormehaug kan heller ikke skjønne hvor hjortene kom fra.

— Vi sto ved parken så lenge at de aldri kan ha gått forbi oss. De må enten ha kommet over fjorden eller gjennom byen, tror Ormehaug.

- Ingen aksjon

Alarmen gikk hos Bryggens Museum, men besøket ble ikke nevneverdig lagt merke til.

— Vaktmesteren har ikke hørt noe om det. Vi så på telefonen at vaktselskapet hadde ringt oss, men det ble ingen stor aksjon her, sier førstekonservator Janicke Larsen ved Bryggens Museum til bt.no.

Hun og kollegene fikk seg en god latter da de hørte om historien.

- Artig besøk

Det er nemlig ikke uvanlig at museet får besøk av annet enn mennesker, men vanligvis er dyrene av litt mindre størrelse.

— Vi er plaget med fugler som flyr inn i vinduene våre, men hjort pleier vi ikke å se. Jeg har snakket med andre på huset og ingen har hørt om noe slikt tidligere, sier Larsen.

Hjortene kom seg tilsynelatende uskadet fra museumsbesøket. Det gjorde også vinduene.

— Vi har ingen skader på rutene og kan ikke se noen merker. Det er jo artig at de kommer til oss, men de stakkars hjortene må ha vært helt forvirret, sier Larsen.

Har du sett noe lignende? Tips oss på e-post til 2211@bt.no!

FORT HJORT: Mats Ormehaug traff på to hjort en tidlig fredags morgen på Bryggen.
PRIVAT