I Mamaia rotet en slik inntrenger seg til slutt inn på kontoret til en skrekkslagen regnskapsmedarbeider, melder det private rumenske nyhetsbyrået Mediafax. Da den første panikken ga seg, fikk kvinnen grepet telefonen og ringt til politiet.

Men før lovens håndhevere ankom, greide svinet å ta seg ut gjennom et vindu og forsvinne. Noen timer tidligere hadde politifolk i Konstanza skutt et villsvin som skremte fredelige turister i byens handlestrøk.

En fisker fortalte at han hadde sett et tredje dyr av samme slaget på en strand i den nordlige delen av Konstanza, men dette villsvinet lot seg ikke oppspore. Ifølge det lokale jeger— og fiskerlaget har dyrene trolig rømt fra et skogområde i nærheten.

Gården ligger i Navodavi rundt 20 kilometer fra Konstanza, der det er hugget ned mye skog for å skaffe tomter til husbygging. Dermed er villsvinene blitt hjemløse, men de lokale jegerne lover å fange svinene levende og sette dem ut i et annet skogområde.

(NTB)

HOTELLSVIN: Møtte et villsvin i resepsjonen. Noen timer tidligere tok politifolk i Konstanza et villsvin som skremte fredelige turister i byens handlestrøk. TEGING: SVEN TVEIT