Sveinung Klyve fra Voss opplevde å få snøskuterne nesten på skituppene sine. Han forteller til Bergens Tidende:

— Vi var 6 personer som gikk skitur fra Mjølfjell lørdag ettermiddag. Like før vi kom opp til Grindaflethytta, kom de to uregistrerte snøskutere i stor fart forbi oss. De kjørte nesten på skituppene våre og opp til hytten. Der stoppet de en liten stund, før de fortsatte opp bratthenget og inn på Grindafletflyane. Senere kjørte de rundt i området, og etterlot seg fullt av spor i snøen. Jeg anmeldte forholdet til politiet. I samme område var det også noen som villmannskjørte med skuter for noen uker siden, forteller Klyve.

Politibetjent Edvin Kaldestad ved lensmannskontoret på Voss forteller at villmannskjøringen på Grindafletane er under etterforskning.

— Ulovlig kjøring med snøskuter er et økende problem i Voss kommune, sier Kaldestad. - Vi etterforsker saker både i Mørkdalen, Bordalen og Grindafletane. Men til nå har vi ikke klart å oppspore de skyldige. Det er et problem for etterforskningen at vi får melding om villmannskjøringen for sent, gjerne flere dager etter at den har skjedd. Skal vi ha god mulighet for å ta de som står bak slike ulovligheter, må vi ha beskjed raskt - helst mens det pågår, sier Kaldestad.

Også ved Kvam lensmannskontor etterforskes et tilfelle av ulovlig snøskuterkjøring. Det gjelder to karer som kjørte uregistrert skutere ulovlig på Kvitingen sist lørdag. Ifølge Samson Haaland ved Kvam lensmannskontor vet politiet hvem de to er. Det er gode sjanser for at denne saken ender med straffereaksjon mot de syndige.

VILLMANNSKJØRING: Førerne av disse to snøskuterne er anmeldt for ulovlig kjøring på Grindafletane sist lørdag.<p/> FOTO: SVEINUNG KLYVE