19-åringen er også tiltalt for uaktsom kjøring som resulterte i at en 16 år gammel gutt mistet livet. Denne ulykken skjedde på Hopeflaten mellom Austrheim og Lindås i fjor høst.

Denne rettssaken begynner i Nordhordland tingrett i slutten av oktober. Nylig har politimesteren i Hordaland tatt ut en ny tiltale mot 19-åringen for en episode som skjedde bare noen måneder etter at 19-åringen var involvert i ulykken som førte til at 16-åringen mistet livet.

Politiet mener å kunne bevise at 19-åringen hadde en fart på 135 kilometer i timen da han ga gass fra fergekaien ved Leirvåg på Austrheim mot Fylkesvei 565. 19-åringen mistet kontroll over sin røde Mercedes og kolliderte med et tre. Både 19-åringen og hans medpassasjer ble skadet på villmannsferden.

Tiltaltes advokat, Ove Veum, sier 19-åringen ikke vedkjenner seg farten som politiet har skrevet i tiltalen.

– Dette er en svært alvorlig sak. Det dreier seg om en person som kort tid et-ter at han har vært innblandet i en alvorlig dødsulykke, er nær ved å havne i samme situasjon igjen, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

19-åringen er tiltalt for uaktsom kjøring som førte til at en 16-åring døde. Noen måneder etter ulykken suste han rett inn i dette treet i Austrheim.