Kari Pedersen Ragnhild Hov

Programleder Anne Grosvold klarte å skape rene auksjonsstemningen da hun utfordret debattantene på hvor innslaget for toppskatten skal være.

Overbud Partilederne bød alt fra 320 000 til 360 000 kroner. Ikke alle husket eller ville nevne hva de ville gjøre med bunnfradragene. Derfor ble nok alt i alt vi seere ikke særlig klokere. Fornøyd konstaterte Høyres leder Jan Petersen at også gårsdagens verdidebatt munnet ut i skatter og avgifter.

— Vi er ikke i tvil om at denne valgkampen vil handle om skatter og avgifter helt til valgdagen, sa Petersen da sendingen var avsluttet. ý Og gjerne skole, la han til.

— Hva synes du om at Høyre blir karakterisert som et kalkulatorparti med skattelette som partiets mantra?

— Jeg er ikke sikker på om folk setter pris på at en sak som er så viktig for dem blir omtalt med så mye arroganse, sa Petersen.

Bondevik ønsket av flest Kjell Magne Bondevik hadde nok best utgangsposisjon. Ikke bare hadde han fått sverget sin troskap til sentrumsalternativet tidligere på dagen Før han gikk til sending, fikk han bekreftet at han er den desidert mest populære statsministerkandidaten.

Jens Stoltenberg kom som seg hør og bør for en statsminister seint, men godt. Etter at de øvrige fem hadde sittet og svettet under tv-lampene i 10 minutter, kom Stoltenbergs følge i rask marsj.

I går fikk nemlig statsministeren erfare at det kan være greit å ha to nasjonale flyselskaper. SAS var over en time forsinket, men Braathens hadde plass til Bergen klokken 19.45. Under en halv time etter landing på Flesland startet NRKs første folkemøte.

Men noen råkjøring var det ikke, bedyret Stoltenberg. Han var også den roligste av alle. Og han beholdt roen under hele sendingen og forsvarte svært godt et Arbeiderparti som har vært i nedtur de siste månedene.

Venstre ute Møtet skulle sette søkelyset på regjeringsalternativene. Men denne sekvensen ble ganske forutsigbar. Ingen av partilederne lot seg lokke til å antyde noen nye konstellasjoner som vi ikke hadde hørt om før.

Som ventet ble Bondevik presset på sitt forhold til Høyre, men han passet seg vel for ikke å såre Enoksen.

Venstre-leder Lars Sponheim var utestengt av det gode selskap i går.

— Lars Sponheim skal få delta i vårt siste folkemøte, om skatter og avgifter. I neste folkemøte er Dørum med. Dessuten ønsket vi færre deltakere, forklarte programleder Jon Gelius i går.

— Og det er Venstre fornøyd med?

— Det aksepterer Venstre.