Politiet betegner truslene som grove, og oppringningene skal være med på å styrke mistanken om at den siktede familien har noe kriminelt å skjule.

Kusinen (24) er gift med broren til Dungs drapssiktede ektemann. Det er tre brødre i familien fra Krabbedalen og kusinens ektemann (40) er den av de tre som ikke er siktet i saken.

— Hold munn

Kusinen ble hentet inn til avhør av politiet tirsdag for å forklare seg om den mystiske forsvinningen.

— Hun har fortalt meg at hun har vært veldig redd. Hun har følt at alle i familien har oppført seg unaturlig etter at Dung forsvant. Og hun var opprørt fordi svigermoren hadde bedt henne om å holde munn om saken dersom noen tok kontakt, sier Dungs tante, Thanh Thuy Thi Dinh.

Mens kusinen satt i avhørsrommet og snakket med politiet om hva hun visste om saken, ble hun nedringt av sin ektemann.

Han skal blant annet ha sagt at det ville bli verst for henne dersom hun sa noe.

Også etterforskerne skal ha hørt 40-åringen komme med grove trusler om at hun måtte holde munn om alt hun visste om Dungs forsvinning.

— Min niese har stilt sin ektemann mange spørsmål om hva som har skjedd med Dung etter at hun ble borte. Hele tiden har hun fått beskjed om å spørre svigermoren dersom hun vil vite noe, sier tanten.

Ektemannen avviser trusler

Kusinens ektemannen har status som vitne i saken, og møtte i sitt eget avhør torsdag denne uken med bistand fra advokat Frode Skogvold.

— Dette var over hodet ikke tema i hans eget avhør. Det var jo litt rart, sier Skogvold.

Advokaten ringer derfor sin klient for å høre om det stemmer at han har truet sin kone mens hun satt i avhør.

— Han sier at det er korrekt at han ringte, men at det bare var for å spørre om hun trengte advokat eller annen hjelp. Han benekter på det sterkeste å ha truet henne, sier Skogvold.

Det har ikke lyktes BT å få kontakt med Dungs kusine. Men 24-åringen skal ha hatt en del kontakt med sin tante, Thanh Thuy Thi Dinh.

Til tanten skal hun ha uttrykt bekymring over at familien fortalte henne så lite om Dungs forsvinning.

- Svigermor er sjefen

Blant annet skal hun ha snakket flere ganger om en episode like etter at Dung ble meldt savnet.

— Svigerfaren kom til leiligheten, og tok med seg sin sønn ned i bilen. Der satt også Dungs ektemann. De tre ble sittende i over en time og snakke. Da mannen hennes kom opp igjen, ville han ikke si noe om hva den lange samtalen hadde handlet om, men min niese er redd for at de prøver å skjule noe, sier Than Thuy Thi Dinh.

Hun forteller at både Dung og kusinen har beskrevet svigermoren som den med styringen i familien.

— Svigermor er sjefen i familien. Alle hører på henne, og min niese var redd for henne. Da svigermoren ga beskjed om at hun ikke skulle ta kontakt med noen om saken, og holde munn dersom noen spurte, var det vanskelig for henne å gjøre noe annet, sier Than Thuy Thi Dinh.

Politiet ville i går kveld ikke kommentere BTs opplysninger.

Silje Katrine Robinson
SAVNET: Dung Tran Larsen (22)
POLITIET