– Etter flere meldinger om at asylsøkere kommer til Bergen for å selge narkotika, har vi satt inn ressurser mot miljøet i Nygårsdsparken i kveld, sier jourhavende jurist Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Klokken 18.30 i går ble en 44 år gammel asylsøker fra Ghana pågrepet.

– Han forsøkte å selge hasj til en sivilkledd polititjenestemann, sier Christoffersen.

Asylsøkeren hadde 6,5 gram hasj gjemt i trusen da han ble tatt av politiet. I mars i år ble samme mann dømt til 45 dager fengsel, blant annet for oppbevaring av hasj.

Klokken 19.00 ble en 37 år gammel asylsøker fra Somalia pågrepet, etter at også han forsøkte å selge hasj til en politimann.

– De er tatt med små mengder hasj, men vi mistenker at de oppbevarer større mengder narkotika andre steder. Ingen av dem vil si hvor de bor. De blir sittende i varetekt mens vi jobber med å finne ut det, sier politiadvokaten.

Også 37-åringen fra Somalia er tidligere kjent for politiet. I januar ble han tatt i Nygårdsparken med 80 gram hasj og mindre mengder heroin og kokain.

På Torgallmenningen ble en asylsøker (22) fra Palestina pågrepet i 17.00-tiden med en mindre mengde narkotiske tabletter.

– Politiet rykket ut etter melding om masseslagsmål mellom 20–30 personer. Da vi kom til stede pågikk det slåssing, sier Christoffersen.

22-åringen og en 16 år gammel gutt ble begge tatt med av politiet.

– 16-åringen har trolig ikke lovlig opphold i landet. Vi må finne ut om han faktisk heter det han sier han gjør, sier politiadvokaten.