• Dette er til deg, sa den 21 år gamle kvinnen da årets mest grufulle voldtektssak begynte i retten mandag. Kvinnen ville at den tiltalte 28-åringen skulle få høre hennes historie.

Vanligvis ber voldtektsofre om at de tiltalte må forlate salen når de forklarer seg. Det ville ikke denne kvinnen.

— Jeg vil at han skal få høre hva han har gjort mot meg. Han er tydeligvis ikke klar over det selv. Han viser jo ingen anger. Det er tydelig at han trenger hjelp. Det er ikke noe poeng å la ham råtne i et fengsel. Han bør heller sperres inne på Sandviken i syv år, sa kvinnen.

«Mistet meg selv»

21-åringen har gått til psykolog etter voldtekten. I begynnelsen var det vanskelig å omgås andre mennesker. Hun var nervøs og paranoid. Det var vanskelig å konsentrere seg. Nå er ting på bedringens vei.

— Jeg mistet litt av meg selv den kvelden, men jeg nekter å la dette ødelegge livet mitt, sa kvinnen i retten.

Mandag måtte hun nok en gang grave de forferdelige minnene frem fra hukommelsen. Hun husker skrujernet og slagene. Angsten for at han skulle skade henne alvorlig.

— Jeg prøvde å ikke tenke. Koblet på en måte hodet fra kroppen. Fokuserte bare på et punkt på veggen.

Hun husker ikke detaljene, eller hva 28-åringen sa under selve voldtekten. Det som sitter klarest er ordene han forlot henne med på den kalde asfalten.

— Han sa: «Nå kan du sitte her og tenke over hva du har gjort». Da hadde han nettopp slått meg, stukket meg med skrujern, og voldtatt meg. Du kan ikke være helt god i hodet når du etterpå sier noe slikt, sa kvinnen.