Geng Chidprakob ble så lei av at bosset fløt utenfor sykkelverkstedet hans på Danmarks plass, at han satte sitt eget bosspann ut på fortauet.

Ingen bosspann

— Folk går forbi her hele tiden, og mange svinger innom Rema-butikken for å kjøpe seg en is eller noe lignende, sier han.

Når godsakene er fortært, er det langt mellom stedene der man kan kvitte seg med emballasjen. På fortauet langs bybanetraseen fra gamle Forum kino, ned på gamle Nygårdsbro og opp til Nygårdsgaten flyter bosset.

— Det er ikke et eneste bosspann mellom Rema-butikken på Danmarks plass og Bunnpris-butikken i Nygårdsgaten. Og bosset flyter hele veien, sier sykkelreparatøren.

Måtte fjernes

Til slutt satte han selv ut et spann for å gi folk et sted å kaste bosset, men da fikk han Bergen kommune på nakken.

— Jeg var ute et ærend, og da jeg kom tilbake hang det en lapp på døren. Bosspannet måtte fjernes, ellers ville jeg få bot, sier Geng.

Han har full forståelse for at det ikke skal stå bosspann ute på fortauet, men mener at kommunen burde sørge for å sette opp offentlige bosspann langs Danmarks plass og over Nygårdsbroen.

— Bybanetraseen blir kostet ofte, men ikke fortauet ved siden av. Jeg koster utenfor butikken, og en gang begynte jeg å koste langs veien, men det blir altfor mye sier han.

Bergen kommune sier at de foreløpig ikke kan kommentere saken.

— Saksbehandleren er på ferie hele uken. Jeg har ikke anledning til å se på dette nå, sier driftssjef Atle Kleppe ved Samferdselsetaten i Bergen kommune.

Mangler det offentlige bosspann i byen? Syng ut her.

FLYTER: Bybanetraseen holdes gullende ren, men langs fortauet flyter bosset. Foto: Jan Oklum