I to avhør har konen i detalj fortalt hvordan hun fikk ektemannen til å snakke om det som skjedd med Løtvedt (59), og at hun i samtalen fikk bekreftet sin mistanke om at mannen hadde vært delaktig i drapet.

— Gjorde du det for min skyld? spurte konen.

— Ja, det gjorde jeg, svarte ektemannen.

- Fortalte om drap

Konen mener samtalen ikke kunne misforstås, og at hun med det mente drap. Ikke å skremme Løtvedt, slik ektemannen og hans bror har forklart var hensikten med å oppsøke leieboeren om natten.

Etter å ha forsikret hverandre om at samtalen var fortrolig, at de måtte stole på hverandre og at dette skulle bli mellom dem, var det mye som ble sagt i hjemmet på Toppe om morgenen 25. september.

Ifølge konen forklarte ektemannen at han og broren hadde møtt hverandre på Toppenuten. Her ble det snakket om hvordan husvertens bror skulle ta seg inn i leiligheten til Løtvedt uten å etterlate seg spor.

Det ble snakket om hansker og om at det måtte brukes pose utenpå skoene. Det ble videre snakket om hvor broren kunne finne en gjenstand utenfor huset til å «ta» Løtvedt med. Trolig var det her den 25 år gamle broren fant brekkjernet som ble brukt til å slå i hjel 59-åringen.

Ba om tilgivelse

Etter at ektemannen i detalj hadde forklart seg for sin kone, satt de sammen og ba til Gud om tilgivelse. Senere på dagen gikk konen til politiet med forklaringen, som førte til at ektemannen ble pågrepet på sin arbeidsplass og fengslet dagen etter.

Politiet mener konens forklaring er så godt som et fellende bevis mot den drapssiktede ektemannen.

— Vi ser ingen grunn til at hun skulle avgi en uriktig forklaring, og vurderer det hun har fortalt som svært troverdig. sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

Elsker hverandre

Selv etter at ektemannen ble fengslet, siktet for medvirkning til overlagt drap, har konen oppsøkt han flere ganger i fengselet. De skriver brev til hverandre og har så mye kontakt som det lar seg gjøre. De gir begge uttrykk for sterk kjærlighet til hverandre.

Konen er fast bestemt på at hun mener mannen har gjort seg skyldig i medvirkning til drap, og at han må ta sin straff for ikke å lide evig fortapelse.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på slike private forhold, sier Fløystad.

Den drapssiktede husverten har vært aktiv KrF-politiker og sammen med sin kone aktiv i en lokal menighet. Forut for den betroende samtalen som førte til gjennombrudd i drapssaken, hadde konen fastet i en uke, og grublet veldig over hva som var sannheten.

Nå mener hun å ha fått svar, selv om ektemannen nekter for å ha vært med på noen drapsplanlegging. Han innrømmer at han var med på å diskuterte hvordan broren en gang for alle skulle skremme Løtvedt. Ekteparet hadde hatt en langvarig og betent konflikt med ham.

— Hadde jeg visst at min bror ville gjøre Løtvedt noe fysisk, ville jeg stoppet det. I særdeleshet å ta liv. Det er det bare Gud som kan gjøre, har den drapssiktede KrF-eren uttalt.