PAAL KVAMME

Politiet etterlyser nå to velkledde menn i en gammel, gul Mercedes med svenske skilter etter et svindelforsøk i Åsane fredag og lørdag.

To velkledde teppeselgerne dukket fredag opp hos den demente 81-årige kvinnen i Spondalen. Da kjørte de veltalende utlendingene kvinnen til Åsane Senter, hvor kvinnen tok ut 15.000 kroner.

Lørdag kom teppesvindlerne tilbake, og kjørte kvinnen på nytt til Åsane Senter. Denne gang var de med kvinnen helt inn på Posten, hvor kvinnen like etter klokken 17.00 lørdag ville ta ut 60.000 kroner fra kontoen sin.

Men våkne ansatte på Posten ante ugler i mosen, og ringte til 81-åringens svigerinnen. Kontoen ble sperret, og slike ble svindelforsøket stoppet i siste sekund.

Mellom

Men om 81-åringen er dement, har i hvert fall slekt og venner reaksjonsevnen i orden. Like etter at svigerinnen fikk sperret kvinnens konto, ringte hun til 81-åringens nabo. Da den gule Mercedesen stoppet utenfor for å sende kvinnen hjem etter den mislykkete svindelen, stod naboen klar med kamera og fotograferte svindlerne.

Da politiet kom hjem til 81-åringen, var det kun 1000 kroner igjen i lommeboken hennes. Dermed tror politiet at kjeltringene har fått med seg 14.000 kroner.

Antakeligvis er det ikke første gang kvinnen har blitt lurt. Like før jul brukte kvinnen store summer på å kjøpe en mengde tepper fra omreisende teppehandlere. Politiet tror det er de samme svindlerne som nå har kommet tilbake.

Det skal ha blitt lagt tepper i flere lag på golvene i huset hennes.

Mislykket på Søreide

— Dette har vi sett før. Man bør være våken når det kommer folk på døren og skal selge tepper, sier operasjonsleder Harald Thue ved Hordaland politidistrikt.

— Vil vil gjerne høre om det hvis noen ser en eldre, gul Mercedes, sier Thue.

Omtrent samtidig som teppesvindelen gikk i dass på Åsane Senter, skal en annen teppeselger ha prøvd seg hos en gammel mann. Dette skjedde i Skageveien på Søreide.

— Der forsvant vedkommende uten å være annet enn plagsom. Også dette var en utlending, som forlot stedet når han skjønte at det ikke ble noen handel. Denne mannen forsvant i en hvit stasjonsvogn, sier operasjonsleder Thue.