– Jeg kom ikke til Norge for å stjele, men for å tjene penger, forklarte den tiltalte i Bergen tingrett i går.

I hjemlandet er han dømt for to voldtekter og står tiltalt for en tredje. Han sier han kan kjøpe seg ut av den siste saken ved å betale kvinnen rundt 50.000 kroner. Men turen til Norge endte i en ny voldtektstiltale. Dette voldtektsforsøket skal ha skjedd i en leilighet i Bergen i november i fjor.

Den 36 år gamle mannen og den 22 år gamle kvinnen er begge russisktalende, og hadde snakket sammen på internett før de møttes sentrumsleiligheten den aktuelle kvelden.

Ifølge tiltalen skal mannen ha lagt kvinnen i gulvet, satt seg oppå henne og slått henne flere ganger i ansiktet. Han skal også ha sagt at hun måtte ta av seg klærne og ha sex med ham, og at han ville drepe henne dersom hun ikke gjorde som han sa og var stille.

Liknet et dyr

Kvinnen skal imidlertid ha gjort motstand, og skreket så høyt at en nabo varslet politiet, som tok seg inn i leiligheten og pågrep mannen.

– Jeg skulle gå for å nå siste buss hjem. Da gikk han rundt meg og sa at jeg aldri kom til å nå den. Det var veldig mørkt i gangen hans, og jeg ba han om å åpne døren. Jeg sa jeg kom til å skrike hvis han ikke åpnet. Da jeg ropte etter hjelp slo han meg fem ganger med flat hånd, forklarte kvinnen i tingretten.

Deretter skal mannen ha sagt «Hold kjeft, ellers skal jeg begrave deg her», før han slo henne i hodet med knyttet hånd. En nabo hørte skrikene og varslet politiet som rykket ut og fant mannen liggende oppå kvinnen.

– Begge to var påkledd. De var blodige i ansiktet og mannen var vill i blikket, som et dyr, forklarte to politibetjenter som ble sendt til leiligheten.

Nekter straffskyld

I retten onsdag nektet 36-åringen for at han forsøkte å voldta kvinnen.

– Vi danset, så falt vi på gulvet og etter det begynte hun å rope «help me» og gråte, sa mannen.

Han innrømmer at han slo kvinnen i ansiktet, men forklarer at det skjedde i ren refleks fordi kvinnen klorte ham i ansiktet.

36-åringen hadde bare vært i Norge i tre måneder da han ble pågrepet, og hadde falske papirer. Derfor var han redd for at politiet skulle dukke opp da kvinnen begynte å rope, forklarer han. Mannen hevder han bare forsøkte å kaste kvinnen ut av leiligheten, og ikke forsøkte å skaffe seg sex med henne.

– Bare ute etter penger

36-åringen mener den 22 år gamle kvinnen har anmeldt ham for å presse ham for penger.

– Det er jeg mer enn sikker på, dette er ganske vanlig der hun kommer fra, sa han i retten.

Kvinnens advokat avviser dette blankt.

– Det var jeg som foreslo at hun skulle kreve oppreisning, selv visste hun ikke om denne muligheten, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

I tillegg til voldtektsforsøk er mannen tiltalt for å ha oppgitt falskt navn da han ble pågrepet, og dermed utsatt en annen person for voldtektsmistanke.

Da han ble pågrepet, og i to politiavhør, oppga 36-åringen nemlig identiteten til sin svoger. Han viste også et falskt førerkort med svogerens navn.

36-åringen forklarte onsdag at han oppga falskt navn fordi han ikke ville at hans gamle saker skulle komme frem.

Rune Stølås