Nå er faren fengslet i to uker. Politiet ser svært alvorlig på opptrinnet på Kvarteret mandag kveld. Mannen er siktet for grov vold, men politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

— Det er klart jeg ble redd. Mannen reiste seg i sinne og veltet bordet han satt på. Først gikk han rundt med en jernstang. De han truet tok stangen fra han, og da tok han frem kjøkkenkniven, forteller Mabel Skaret som satt rett ved siden bordet til 27-åringen.

Skaret filmet dramaet med mobiltelefonen sin. Se videoen her!

Knivkjøp i raseri

Faren til jenten skal ved en tilfeldighet ha oppdaget at den voldtektssiktede mannen var gjest i kafeen ved studentsenteret.

I raseri over at mannen er løs, gikk faren over gaten og kjøpte en kjøkkenkniv. Han skal også ha tatt med seg en jernstang tilbake til kafeen.

Inne på Kvarteret skal han ha truet den voldtektssiktede mannen på livet. Faren skal først ha blitt fratatt jernstangen. Da trakk han kniv. Vettskremte gjester ringte politiet og slo alarm. Minutter senere var faren lagt i jern og brakt til arresten.

Den voldtektssiktede mannen skal ikke ha kommet fysisk til skade, men er sterkt preget etter hendelsen.

— Han hadde fryktet at noe ville skje. Nå er han livredd og tør knapt bevege seg ute, sier mannens advokat, Odd Drevland.

Rett til å straffe

Frykten mannen opplever er høyst reell, legger vi den fengslede farens forklaring til grunn. Han har fortalt politiet at det ikke var meningen å drepe den voldtektssiktede mannen, men at han ville skade ham alvorlig.

— Jernstangen skulle jeg bruke til å slå ham i bakhodet med, og kniven skulle jeg bruke til å kutte av ham penis, har han forklart.

Faren har videre fortalt at han mener han har rett til å straffe mannen, når politiet ikke gjør det.

— Faren opplever det svært tungt at det ikke skjer noe i saken og at datteren hans ikke blir trodd. Det som skjedde på Kvarteret var utslag av frustrasjon som har bygd seg opp, sier farens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, til BT.

Retten mener det er nødvendig å holde faren bak murene i håp om at han skal komme på bedre tanker, og innse at privat avstraffelse ikke godtas her til lands.

- Truet lenge

Advokat Drevland tror det bare var tilfeldigheter som gjorde at den fengslede faren ikke gjorde seg til drapsmann mandagskvelden.

— Det er svært høyt konfliktnivå i saken og miljøet for øvrig. Min klient har følt seg truet lenge og har fryktet at noe ville skje. Derfor ble også jentens far ilagt besøksforbud overfor min klient, forteller Drevland.

Han forventer nå at politiet tar trusselbildet på alvor.

— Min klient ble raskt løslatt og politiet har brakt på det rene at jentens forklaring om hva som har skjedd, ikke stemmer overens med andre opplysninger de sitter på. Nå forventer jeg at de sørger for å ta vare på min klients sikkerhet, sier Drevland.

Han understreker at han ikke tviler på at jenten er utsatt for et overgrep, men at det peker i retning av en til nå ukjent gjerningsperson.

— Vi har gitt innspill om flere forhold som bør etterforskes. For min klient er det viktig at denne saken blir oppklart og ikke henlagt etter bevisets stilling. Det siste vil gjøre det umulig for ham å gå tilbake i jobben som morsmålslærer, sier Drevland.

Vakte oppsikt

Den påståtte voldtekten som utløste dramaet mandag, skal ha skjedd på juleavslutningen til en skole i Bergen i fjor. Da BT omtalte saken få dager etter, vakte den oppsikt.

Undersøkelser av jenten skal slå fast at hun har vært utsatt for overgrep. Hun har pekt ut morsmålslæreren som gjerningsmann, men politiet mener det ikke er bevis nok til å fengsle ham.

I går var det ingen i Hordaland politidistrikt som kunne kommentere saken overfor BT.

RUNE STØLÅS
RUNE STØLÅS
PÅGRIPES: Her blir faren til den syv år gamle jenten lagt i jern etter at han skal ha truet mannen som er siktet for å ha voldtatt datteren. Faren har forklart til politiet at han ikke ville drepe, menskade mannen fordi politiet lar han gå fri. FOTO: RUNE STØLÅS
FAKSIMILE: BT 29. desember i fjor.
KJØKKENREDSKAP: 27-åringen trakk frem denne kjøkkenkniven da jernstangen han truet med ble tatt fra han.
RUNE STØLÅS
KNUST: Bord, stoler og glassbiter ligger igjen på gulvet etter raseriutbruddet. I bakgrunnen sitter den forskremte kafegjesten Mabel Skaret.
RUNE STØLÅS