Fire innbrudd på tre uker og en fremmed som lusker med lykt i hagene. Det meste skjer rundt midnatt.

— Nå er det nok. Vi vil ha tryggheten tilbake. Både voksne og barn er blitt redde, sier Arne Vallestad, Rune Fredriksen og Nils Tangedal.

Onsdag kveld skjedde det igjen.

— Min sønn skulle legge seg klokken 22.15. Han så ut vinduet og ropte at det var en mann rundt naboens hus . Jeg gikk ut og ba ham reise et visst sted. Han forsvant i en bil som kom til. Trolig er det flere som operer sammen, sier guttens far til bt.no.

Politiet kom til stedet og lette etter den ukjente mannen.

— Vi stanset to personer og noterte petsonalia på dem, men de er ikke pågrepet, sier Svein Lyssand, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Stjal smykker

Det har vært fredelig de siste 30 årene i Seljedalen, som ligger litt avsidesliggende til i Fyllingsdalen i Bergen. Nå er idyllen brutt.

Tirsdag skrev bt.no om en ukjent mann som vandrer rundt med en lommelykt om kvelden og natten. Han har skremt opp folk i området. Og så er det alle innbruddene, da. Det siste tirsdag ettermiddag, da det ble knust en rute og stjålet smykker fra en enebolig.Innbruddet ble gjort på dagtid, mens de aller fleste andre hendelsene har skjedd rundt midnatt.

— Vi har registrert åtte innbrudd eller innbruddsforsøk her de siste ukene, sier Tangedal.

- Samme modus

Advokaten vet ikke om det er en eller flere som står bak.

— Men det er i hvert fall samme modus. Husene som er valgt, har inngangsparti som ligger skjult. Dessuten er det lett å komme seg unna. Videre har vi sett at det ikke er blitt stjålet mer enn det man kan bære med seg. Jeg tror tyven eller tyvene holder til i nærområdet.

Tre av dem skjedde forrige torsdag. En far satt i stuen og så på TV da han hørte datteren rope fra soverommet. Da han kom til, så han en mann med lykt forsvinne ut av huset.

Forsvant i mørket

— Han hadde vært inne og lyst på soverommet. Min datter våknet da hun ble blendet. Hun skrek til. Dette er langt fra hyggelig, sier mannen som ønsker å være anonym.

Han hadde vært inne og lyst på soverommet. Min datter våknet da hun ble blendet. Hun skrek til. Anonym beboer

Noen timer etter dette, fikk en annen nabo besøk. Og ved 01.30-tiden oppdaget Rune Fredriksen at en mann sto utenfor huset hans.

— Jeg tilkalte politiet, som var i nærheten, men de klarte dessverre ikke å ta ham. Han forsvant av gårde i mørket, forteller Fredriksen.

Snart ferie

De tre naboene forteller om vettskremte barn og bekymrede mødre. De legger heller ikke skjul på at de selv synes situasjonen er uholdbar.

— Det skal ikke være slik at man lurer på om noen står utenfor huset ditt eller om det er fremmede inne. Vi må få tilbake tryggheten vi hadde. Det er en eldre kvinne her som bor alene. Hun fortalte sønnen at det hadde stått en mann i stuen hennes midt på natten. Da han ble oppdaget, løp han. Slikt går ikke an, sier Vallestad.

Om et par dager er det høstferie i Bergen.

— Det går jo ikke an å reise bort slik det er nå, sier Tangedal

- Prioriterer saken

— Vi har fått melding om fire innbrudd i boliger, to av dem grove. Dessuten er det meldt fra om at en person har tatt seg inn og lyst med lykt i en bolig. To ganger har folk sett en mann luske rundt i området, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe.

Han forstår at folk er redde.

— Det er helt normalt. Vi prioriterer denne saken og gjør vårt ytterste for å finne ut hvem som står bak, sier Lothe.

- Er det en eller flere?

— Umulig for meg å si, men jeg oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger i saken. Vi tar dette svært alvorlig.

Tips? Ring politiet på 02800 eller bt.no på 2211