INGVILD RUGLAND

Mye er galt i det 500 kvadratmeter store huset til skipsreder Torunn Økland på Milde. Noen ruter er knust, malingsflekker ligger utenfor en dørkarm, og vann er trengt gjennom en av veggene.

I går var det duket for befaring i Skipanesvegen i Villa Økland. Snekkerfirmaet JH Nævdal har saksøkt Torunn Økland for manglende betaling for utført arbeid. Striden står om 275.000 kroner.

— Det er de gullbelagte dørhåndtakene mine da, sier Torunn Økland og peker.

Det mangler tre stykker for at leveransen er komplett. Angivelig skal det italienske firmaet som leverer dette spesielle håndtaket ha fått nok av både Økland og Nævdal, og nekter å levere mer til dem.

Bagateller?

I midtstuen er det problemer med vinduene, likeledes i tv-stuen og spisestuen. Skjønt, spisestue:

— Vi bruker den aldri, det er ungene som bruker den, forteller Økland.

I biblioteket er den store striden en benkeplate. Den skulle ha vært i amerikansk valnøtt, men ble levert i hvitt. Derfor holder Økland igjen 38.000 kroner.

— Vi snakker om en bagatell, mumler Jannike Nævdal mens retten er i spisestuen.

— Du sier det er en bagatell, men da er det bare å ordne det, så hadde vi sluppet dette, parerer dommer Jacob Wolff.

For Torunn Økland er det ingen bagatell. - Jeg har ikke fått det produktet jeg skulle motta, sier hun.

BT får ikke lov til å fotografere under befaringen, fordi det er et rettsmøte. Økland gir også klar melding om at hun ikke vil at det skal tas bilder av hennes hus, kun av arbeidene det strides om.

- Gull i ræven

I huset, som har seks soverom og seks bad, er det ikke spart på noe. Trappegelenderet er i gull, selv om noe av gullet er slitt av.

— Ungene seiler ned her, så de har mye gull i ræven, skratter Økland.

Gull eller ei, hun klarer ikke å bli enig om 275.000 kroner.

— Jeg har tilbudt forlik, senest 200.000 kroner, selv om jeg mener at deler av dette ikke er min regning, forklarer Økland. Flere av de andre håndverkerne har også utestående hos Økland.

— Vi hadde et krav på 18.000 kroner vi aldri har fått, sier malermester Ove Sture.

ABB Installasjon har utestående 80.000 kroner, mens murmester AJ Thorsen har et mindre krav. Saken avsluttes i Bergen tingrett i dag.

KRANGLER OM SNEKRING: I går var partene på befaring i villa Økland, der et av temaene var hvorvidt et vindu som fungerer som dør, kan kalles vindu. Og er inngangsdøren da en dør? Fra venstre prosessfullmektig Tom Komnæs (Øklands advokat), Janocke Nævdal, Torunn Økland og prosessfullmektig Knut Howlid 8Nævdals advokat).