— Vi har hatt hatt en travel natt, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Mye folk og bråk i sentrum gjorde at politipatruljene måtte haste fra den ene slosskampen til den andre.

Her er listen:

  • Klokken 01.45 kommer meldingen om at en person har skallet ned en annen på utestedet Balabing. Hendelsen skal være umotivert, og politiet kjenner gjerningsmannen

Sparket i hodet

  • Nøyaktig samtidig melder forbipasserende fra om at en mann blir sparket i hodet mens han ligger nede. Den fornærmede mannen blir lagt inn på Sentralsjukehuset i Førde for observasjon.
  • Klokken 02.55 rykker politiet ut til et masseslagsmål på utestedet Unesia. En mann er slått i bakhodet med en 2-3 kilos stein. Han blir innlagt på sykehus. Gjerningsmannen er identifisert.
  • Like etterpå begynner 3-4 personer å slåss inne på en bensinstasjon i sentrum. ingen kommer til skade. Alle de involverte er kjent av politiet.

Angrepet etter kebabkrangel

  • 45 minutter senere blir en kvinne angrepet ved Domus. Hun kommer ikke til skade. De fem personene som skal ha stått bak episoden stikker fra stedet før politiet kommer fram.

Lørdagskvelden endte blodig også andre steder på Vestlandet.

I Høyanger ble to personer skadet da et ølglass fløy gjennom luften på av pubene i sentrum litt før klokken halv to, og I Florø måtte to personer tilbringe natten i arresten etter slagsmål.

— Det har vært utrolig mye folk ute og festet i natt. Det er nok årsaken til alt bråket, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge.

På Stord ble en 21-åring angrepet etter å ha kastet fra seg en kebab. En mann som stod i nærheten hevdet at det hadde sprutet dressing på klærne hans og gav 21-åringen to knyttnever i ansiktet. Episoden skjedde i Leirvik sentrum i halv to tiden.