Surprise: Det kommer til å regne vestpå når høstferien begynner.

Det kan bli en opplagt fordel for dem som skal tilbringe fridager i byen. Aktivitetstilbudene under tak og fire vegger står pent i kø hele uken. Til og med for de som ikke er pyser, og som har regntøy, er det fine fellesaktiviteter å finne. Noe er gratis, noe er mindre gratis.

Vi presenterer noen alternativer:

Vinn-vinn

I år som i fjor holder flere av byens haller åpent. For de mindre barna og de sliten voksne er dette et glimrende alternativ. Barn hopper og leker. Far/mor ser på. En vinn-vinn-situasjon. Tilbudet er gratis.

Prøv:

***** Åstveithallen

***** Stemmemyren idrettshall

***** Laksevåghallen

***** Olsvikhallen

***** Sandslihallen

***** Vitalitetssenteret

Crazy Fysak

Det blir en actionpreget uke på allaktivitetshuset Fysak på Slettebakken. Mandag og onsdag kan unge mellom 10 og 20 år ta selvforsvarskurs. Laser og paintball for ungdommer fra 12 år på torsdag.

Og tirsdag, onsdag og torsdag kveld kan ungdommen slå seg løs på Crazy Nights, som innebærer turneringer, luftgeværskyting og mye annet gøy sammen med andre som er ute etter å ha det gøy.

Mindre gøy blir det neppe på VilVite , opplevelses— og vitensenteret med sin utstilling av over 100 eksperimenter for hele familien – og lego. Tusenvis av klosser venter på barn og voksne som vil bygge Barnas drømmeby. Åpent hele uken fra 10-17 (11-18 på lørdag og søndag).

Før, nå

Museene girer opp til høstferie med en rekke tilbud:

***** På Sjøfartsmuseet blir det skattejakt, barnefilmer, tegneverksted i Darwin-utstillingen og periskoptesting på ubåtutstillingen.

***** På Bryggens museum er det tid for leve seg inn middelalderen. Lag skinnbelte og pung slik de gjorde det den gang, tegn fine drakter og lag flotte papirkroner, reklamerer museet. De vil hjelpe deg med å få til alt.

Har du lyst på en utflukt til andre tider, men også andre steder, er Norsk Trikotasjemuseum i Salhus et godt alternativ med sitt barneverksted. Også Osterøy Museum har aktiviteter for barn i høstferien.

Ville Fløyen

Men når man nå befinner seg i den berømte regnbyen: Gå mann – ut!

På Fløyen blir det friluftsleir for barn, 3. – 5. Klassetrinn, mandag til fredag. Utviklingshemmede fra 10-15 år oppfordres til å bli med (NB! Påmelding)

På Fløyen blir det også anledning til å bli cowboy og/eller indianer. Kanopadling, bueskyting, indianermaling, røverhistorier ved bålet mens man slurper indianerbrygg og tygger pinnebrødet man stekte selv, hver dag 11-15.

Våt ute, våt inne

Hvis det ikke holder å bli våt ute, går det an å bli det inne også. Sentralbadet og Åstveithallen holder åpent som vanlig (Stemmemyren og Slåtthaughallen er stengt på grunn av oppussing). På Badeland i Bergen Vest er det full rulle. Sjekk Bergen kommune .

Mer aktivitet? Bergens Tidende arrangerer idrettsskoler sammen med lokale idrettslag: Mandag til fredag fra klokken 9 blir det idrettsskole for alle i aldersgruppen 6-15 år:

***** Friluftsaktiviteter med Viking

***** Basket med Ulriken og Gimle

***** Håndball med Tertnes og Bjørnar

***** Fotball med Fyllingen og Åsane (gutter) og Sandviken (jenter).

***** Golf med FanaGolfklubb

Aktiv kultur

Det er kanskje unødvendig å minne om at det finnes en stor kino i byen (prøv Vegas, aldersgr. 11 år). Og teater (prøv Brødrene Løvehjerte på DNS , aldersgr. 6 år). Og biblioteker fulle av bøker, filmer og plater.

De hardeste datanerdene tyvstartet allerede fredag med datapartyet ByLan. 750 ungdommer lader opp/ut til ferieuken i helgen med PC, spill, pizza og cola. Men her er det for sent å planlegge. Setene er allerede booket og varme.

Men altså – det finnes seter å varme andre steder også – og god grunner til å ikke sitte på de i det hele tatt. (PS, dobbeltsjekk åpningstider og påmeldingsfrister!).

Forslag til andre aktiviteter i høstferien? Del dem her.