• Bare kjør, ropte Jane i baksete, mens Daniel Ogweno kjempet seg gjennom rushtrafikk og sinte Gaia-sjåfører med nødlysene på.

— Jeg har sett slike situasjoner mange ganger på tv, men jeg trodde ikke jeg selv skulle oppleve det, sier Daniel Owino Ogweno om fødselsdramaet som utspant seg i bilen hans.

— Problemet var at det var så tett trafikk, så det var vanskelig å kjøre. Jane ropte at jeg bare skulle kjøre. Det var nok noen som lurte på hva som feilte meg, ler Ogweno i ettertid.

For det er ikke alle som forsto at han hadde en fødende kvinne i baksetet. En Gaia-sjåfør ble direkte fiendtlig.

— Jeg tror ikke han kan ha sett nødlysene, fordi jeg kjørte forbi noen biler. Da jeg skulle inn i rekken igjen, sperret han for meg. Det var direkte farlig, sier Ogweno.

Barnet ble født i bilen på vei til Haukeland. Ambulansen mente det var for risikabelt å flytte mor og barn, så det ble Daniel som fulgte mor og nyfødt sønn helt inn på sykehuset.

— Jeg var litt bekymret. Etter det første skriket i bilen, var han helt stille, og det var veldig kaldt. Heldigvis var alt bra, sier den gode naboen.

SPESIELT FORHOLD: - Det var litt av en opplevelse. Jeg er veldig glad i barn, og tror nok jeg får et spesielt forhold til Jane sin nyfødte, forteller Daniel Ogweno. Her med barna Victor (t.v.) og Jim-Jif.
Foto: Knut Egil Wang