Et av de første målene i turneringen, kanskje det første, sto VildeVindenes (9) for da hun laget 1-0 for Nordre Fjell Svart mot Fana Herkules 1.

— Det var gøy å score. Planen er å vinne alle kampene, sier Vilde i første pause i det som egentlig er en guttekamp.

Men Nordre Fjell Svart stiller med tre jenter på laget, og i løpet av et drøyt kvarter har alle scoret.

- Grei flyt i trafikken

Det var kø inn til og på selve Vossevangen fredag ettermiddag, men bortsett fra det melder ankomne bergensere om at trafikken glir bra.

— Vi kjørte rett fra skolen, og hadde et stopp på Dale. Køen kom først på Voss, sier Pål-Eivind Hope, sjåfør for en gjeng fra Follese Isbjørn 2002.

— Vi har spist rundstykker og drukket sjokomelk. Nå er vi klar for kamp, sier Folleses Erik Laupsa, Håkon Reinboth, Patrick Haga Andreassen, Mathias Hope og Alex Berg.

God stemning på toget

Noen valgte, som BT, å ta toget til Voss. I kupeen til Baune jenter 2002 var stemningen høy da lokaltoget rullet ut fra Bergen jernbanestasjon i 13-tiden fredag.

— Dette er mye bedre enn å kjøre bil, slår de fast.

Og planene for helgen er klare:

— Vi skal spille fotball, og så skal vi på disko! Vi håper å vinne, i hvert fall skal vi klare uavgjort, melder gladjentene.

Også to av mødrene som skal overnatte med laget i klasserom, Siri Davidsen Hellevik og Elisabeth Deinboll, sier de gleder seg.

— Dette er kjempejenter. Det er ikke søvn man drar til Voss Cup for, smiler Deinboll.

Oppholdsvær

Mens det tidligere i uken var meldt regn hele helgen, ser meldingene nå langt bedre ut.

— Jeg tror vi skal få en fin helg! sier turneringsleder Arne Førde.

— Om vi har kontroll? Det er vel tidenes understatement, sier turneringssjefen i Voss Cup til BT fire timer før avspark.

Han våknet til lett regn og skyer, men fredag ettermiddag ser han lysere på tilværelsen. Værmeldingene ser nemlig positive ut. Likevel kan det være lurt å ha med regntøy i bagasjen.

— Tidligere i uken fryktet vi dårlig vær, men nå er vi optimistiske. Likevel kan det skifte, påpeker Førde.

- Ikke kjør forbi

Ifølge Yr skal det ikke regne på Voss denne helgen. Det meldes også om at solen kommer til å skinne. Lørdag og søndag kveld kan det ventes hele 19 grader. På morgenkvisten kan det være greit å ha godt yttertøy.

KLAR: En spent Arne Førde fire timer før årets Voss Cup starter. Turneringssjefen håper været er på deres side i helgen.
VOSS CUP

Politiet ber om at bilister er forsiktige når de setter seg i bilen. Køene mot Voss pleier nemlig å bli lange på dagen turneringen starter.

— Det er stort sett køer fra Bergen til Voss, og folk må vite at de tjener ingenting på å kjøre forbi. Jeg ønsker ikke å fortelle hvor vi kommer til å være, men se ikke bort fra at vi eller UP er på veiene, sier lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor.

Terje Oksnes lover at Utrykningspolitiet følger bilførere som skal til Voss denne helgen.
EIRIK BREKKE (ARKIV)

— Vi kommer til å være på veien mellom Bergen og Voss og også på andre strekninger rundt Voss, lover Terje Oksnes, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) på Vestlandet.

— Bilistene skal alltid kjøre forsiktig, men nå er jo det en spesielt verdifull last de har med, ettersom det er mange barn i bilene, legger han til.

- Følg p-vaktenes råd

Ivar Hellene kan imidlertid røpe at politiet blir godt synlig i Voss sentrum hele helgen.

— Vi hjelper til med trafikkdirigering. Det er viktig at de som kommer hit, følger våre eller parkeringsvaktenes råd.

Hellene råder bilister til å kjøre til områdene ved Palmafossen. Der er det plass til mange biler.

— I fjor ble det opprettet shuttlebusser mellom parkeringsplassen der og turneringsområdet. Det fungerte fint, og vi ber folk benytte seg av det også i år, sier lensmannen.

VOSS: Klokken 17 ble de første kampene under Voss Cup sparket i gang. Et av de første målene i turneringen, kanskje det første, sto Vilde Vindenes (9) for da hun laget 1-0 for Nordre Fjell Svart mot Fana Herkules 1.
Arne I. Hofseth
I GANG: Fana (striper) mot Nordre Fjell hilser før åpningskampen på bane 18.
Arne I. Hofseth
MYE TRAFIKK MOT VOSS: Allerede ved 15.30-tiden var køen begynt å danne seg gjennom Åsane og Arna. Da løste køen seg opp rundt Trengereid.
Kristine Holmelid