• Vi sender eldstemann med redningsvest alene ned til sjøen for å fiske. Vi har følt oss trygge. Men nå har jeg overhodet ikke tillit til vestene mer.

EGIL NATVIK HOEN Trebarnsmor Nina Reigstad er kraftig provosert over at hun ikke får vite hvilke redningsvester som er trygge for barna hennes.— Med andre produkter er det vanlig at de blir fjernet hvis de er defekte. At vi ikke får vite hvilke vester det gjelder, er helt utrolig, mener Reigstad. Gårsdagens reportasje i Bergens Tidende om livsfarlige barnevester gjorde Reigstad både opprørt og engstelig. "Provoserende" - Det er provoserende at noen kan sitte på informasjon om hvilke redningsvester som er trygge uten at vi får vite noe, sier Reigstad. Hun har tre sønner som alle oppholder seg mye ved sjøen. Jardar (5 =), Sondre (9 =) og Henrik (snart 12) er alle utstyrt med redningsvester når de beveger seg ned mot vannkanten.Reigstad er ikke i tvil om at våren og sommeren kommer til å bli annerledes om de ikke får vite hvilke vester som er utrygge.Hun kan skrive under på at det er vanskelig å teste om vestene holder mål. Håpløs badekartest - Jeg har prøvd med barna i badekaret, men det er håpløst, sier hun.Bernt Jansen er brannmester ved Åsane brannstasjon som leier ut redningsvester.- Jeg har aldri hatt det i tankene, men noe er himla gale hvis ikke disse er gode nok, sier han.Om sommeren leier han ut 50-60 barnevester hver eneste helg.

Brødrene Henrik, Sondre og Jardar stortrives på "Odden" ytterst på Eidsvågneset, men nå er mamma Nina Reigstad engstelig for at vestene ikke er gode nok.