— Det mest frustrerende er at han påstår at han jobber med saken, at han skal skaffe nye bevis og vise hvem som er skyldig. Jeg er overbevist om at han vet hvem flere som var involvert, og at han kjenner hele hendelsesforløpet. Hadde han ønsket et mildere omdømme, kunne han vel gjort det eneste anstendige og fortalt det han vet, sier Jan-Erik Elvik (47).

Han er storebror til den drepte Yngve Elvik, og reagerer med lettelse over at Truls Guttormsen er arrestert etter nesten ett år på rømmen.

— Hver gang det skjer noe nytt i denne saken, kommer alt opp igjen. Etter hvert har vi lært oss å leve med det. Det forhindrer ikke at vi blir preget, hver eneste gang. Du mister konsentrasjonen om det du holder på med. Tankene begynner å kverne om det som skjedde. Det er tungt å vite at drapssaken ikke er endelig oppklart ennå, sier Jan-Erik Elvik til Bergens Tidende.

— Vi er glad for at Guttormsen er dømt, at han fått sin straff og at han nå er fengslet igjen. Men uansett hva som måtte skje med ham, har det ingen praktisk betydning for vår familie og det som vi har vært gjennom. Vi er mest opptatt av at sannheten skal komme frem. Det gjør oss ingenting at han utlover en million kroner i dusør for at også andre skal bli dømt for drapet på Yngve, sier Jan-Erik Elvik.