Tjenesten ble startet av studenter i Oslo denne uken, og Bergen er planlagt som neste by ut dersom den blir en suksess i hovedstaden.

— Alt tyder på at vi kommer til å satse på Bergen. Vi håper å være på plass innen et par måneder, sier initiativtaker Erling Løken Andersen fra Dynanor. Han opplyser at det allerede har vært stor etterspørsel fra bergensere som ønsker tilbudet i byen.

Satser på ungdom

Selskapet hevder å bruke femsifrete beløp på å markedsføre tjenesten i Oslo. Det er først og fremst ungdommen man forsøker å nå med reklamefremstøt i skoledagbøker, studentkalendere og på plakater.

Kjøperne av tjenesten kan selv bestemme hvilket område av byen man ønsker meldinger fra og må betale seks kroner per tekstmelding.

- Oppfordrer ikke til å snike

— Er det ikke umoralsk å hjelpe folk til å snike på bussen?

— Vi tilbyr bare en tjeneste og oppfordrer ingen til å snike.

— Men er tjenesten interessant for andre enn dem som sniker på bussen?

— Enkelte synes det er ubehagelig å bli stoppet i kontroll. Kontrollørene er ofte unødvendig hardhendte, sier Løken Andersen.

Gaia trafikk opplyser til Bergens Tidende at de har billettkontroller hver eneste dag.

— Vi velger å tro det beste om våre kunder. Men dersom denne tjenesten likevel skulle bli et problem for oss, får vi vurdere andre måter å gjennomføre kontrollene på, sier divisjonssjef for rutetrafikken i Gaia trafikk, Idar Sylta.

Oslo Sporveier følger nå den omstridte tjenesten nøye og vil vurdere å kontakte advokater for å stoppe tjenesten dersom det viser seg at mange benytter seg av den.