— Det første spørsmålet politiet vil stille i avhør blir om min klient erkjenner straffskyld. Vi får se hva han svarer, sa advokat Per Magne Kristiansen, da BT i går ettermiddag møtte ham ved porten til Bergen fengsel.

Der sitter forretningspartneren til Harald Bakkebø varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap.

— Jeg håper han nå er klar for å forklare seg. Han har tidligere vært for usammenhengende når jeg har snakket med ham til at det har vært forsvarlig å la ham gå i avhør, sier Kristiansen.

To vitneforklaringer - én av dem fra 44-åringens egen bror - nagler ham til drapet på forretningspartneren Harald Bakkebø. Politiet er derfor sikre på at de har tatt mannen som avfyrte det dødelig skuddet i brakken på Frekhaug.

— Om han erkjenner straffskyld er en av tingene vi vil spørre ham om, men det er ikke så avgjørende, sier lensmann Einar Vatne, som mener en innrømmelse ikke vil gjøre etterforskningen enklere.

— Saken må etterforskes på samme måte uansett om han erkjenner straffskyld eller ikke. Vi må kunne føre bevis, sier Vatne.

Politiet vet ennå ikke hva motivet for drapet er, og dette vil derfor være et sentralt tema hvis 44-åringen i dag lar seg avhøre.

44-åringen har allerede innrømmet å ha vært på åstedet da drapet skjedde. Det gjorde han da han meldte seg til politiet drapsdagen, etter at væpnede politistyrker i over to timer hadde jaktet på ham.