— Jeg tror jeg har en god sjanse. Jeg er i alle fall sikker på at det blir seier til noen fra Bergen. Jeg satser hele sjelen min på det, sier Wingsternes.

Han var en av de første i Bergen som begynte med tricking. Han hadde sett noen videoer av personer som holdt på med sporten på nettet. Han ble trollbundet.

— Jeg tenkte «hvordan er det mulig?». Etter hvert forsto jeg at videoene var fra Bergen. Det var faktisk folk som drev med dette i Vikinghallen. Jeg gikk ned dit, og jeg ble hekta. I begynnelsen var vi bare 7-8 stykker. I dag vokser miljøet hver dag på verdensbasis, forteller han.

Vokser i Bergen

I midten av februar er det NM. For første gang arrangeres det i Bergen. Wingsternes tror det blir rått.

— Jeg gleder meg veldig. Det er fantastisk å samle hele miljøet på en plass. Det blir spennende å se hvordan nivået er, sier han.

Tricking er en undergrunnssport som oppsto like etter tusenårsskiftet. Sporten er en blanding av breakdance, kampsport og turn. Fra å være et lite miljø på 2000-tallet, er det i dag over 50 barn, voksne og ungdommer som driver med dette i Bergen. De fleste holder til i Fysak-hallen på Sletten.

— Det er en helt ny generasjon med trickere nå. Den yngste jeg kjenner til er vel ni år. Jeg trener også en 16-åring som jeg har skikkelig troen på, sier han.

Begynte med lek

Armin Houmann er både utøver og arrangør for arrangementet i Bergen. Han mener det er mellom 300-400 utøvere i alt i Norge i dag.

— Det begynte egentlig med at folk gjorde det i pausene til både turn og karakte. Folk begynte å leke seg med triks. Etter hvert ble det samlinger hvor man trikset. I dag er nivået veldig høyt. Det kommer folk fra hele Europa for å se på. I fjor hadde vi besøk av ti forskjellige land. Folk kommer for å lære og bli inspirert, sier han.

I fjor levde Wingsternes av sporten. Han bodde da i Paris, og slo seg sammen med en gruppe trickere der.

— Jeg levde drømmen. Jeg lærte så sykt mye. De var i verdenstoppen. Jeg har fått mye hjelp fra de, forteller han.

En ekstremsport

— Dette må jo være en veldig belastende sport?

— Jeg har noen skader i kneet, men ikke mer enn at det kommer til å ordne seg til NM. Det er en ekstremsport. Vi vet jo det. En liten feil, så havner du på ryggen. Kan du teknikken, så vet du likevel hvor du skal lande. Du trener mye, og så unngår du skader, sier han.

— Hva er det som er så kult med sporten?

— Alt. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er det at alle får sin egen stil. Det er også en sinnssykt krevende sport og noe helt for seg selv. Alt er mulig. Du legger din egen sjel ned i alt og uttrykker deg selv gjennom triksene. Dessuten er det veldig sosialt og utrolig mye bra folk, sier han.

Under NM konkurrerer utøverne en mot en. Det foregår som en battle. Den ene viser hva han eller hun kan, før den neste prøver å overgå triksene. Både jenter og gutter er med.

— Det er typisk to til tre runder, før dommerne bestemmer seg for hvem som best. Du må prøve å gjøre noe som er tøffere, på et høyere nivå eller mer stilig for å overgå den andre, sier Wingsternes.

I fjor stakk han av med førsteplassen. I år skal han forsvare tittelen på hjemmebane.

— Det kommer til bli helt villt, sier han.