Politiet skjerper siktelsene mot tre menn etter at en mann ble funnet død i en hage på Wergeland i november 2013.

Politiet har sendt saken til statsadvokaten, og innstiller på at de tre skal tiltales for drap eller medvirkning til drap. Det bekrefter påtaleansvarlig i saken, politijurist Janne Heltne.

Store ytre skader

— Jeg ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at siktelsene er endret, sier Heltne.

Mennene har tidligere vært siktet for grov legemsbeskadigelse. Alle tre nekter straffskyld, og den ene av dem har påberopt seg nødverge.

Den avdøde mannen, som var fra Litauen, ble funnet utendørs med store ytre skader. Mannen var blodig på store deler av overkroppen.

Da politiet kom frem til stedet, var flere av beboerne overstadig beruset.

Da krimteknikerne dro dynen av en av sengene i huset, kunne de observere at madrassen var full av blod. Politiet har tidligere sagt at offeret ble utsatt for «massiv vold».

— Overrasket

— På bakgrunn av obduksjonsrapporten fremstår volden som avdøde ble utsatt for, og et betydelig blodtap som følge av volden, som den mest sannsynlige dødsårsaken, har Heltne tidligere sagt til BT.

Krimteknikere som saumfarte eiendommen, fant to sakser. Politiet har ikke villet kommentere om de mener disse er drapsvåpnene.

Advokat Fredrik Verling representerer en av de siktede. Han sier klienten er svært overrasket over politiets innstilling.

— Det er ikke noen endring i saken slik jeg ser det. Det kommer som en stor overraskelse på min klient at politiet anbefaler statsadvokaten å tiltale ham for drap.

To av de siktede blir i dag fremstilt for forlenget varetektsfengsling, mens tredjemann blir fremstilt senere.

Sakene går som såkalt kontorforretning, altså at fengslingsspørsmålet blir avgjort av en dommer på bakgrunn av dokumentene i saken.

Det er Riksadvokaten som skal ta endelig stilling til om det skal tas ut tiltaler i saken.