— Vi har sendt saken til avgjørelse hos statsadvokaten. Vår innstilling er at det tas ut tiltale for menneskehandel for alle de fire. Mer vil jeg ikke si, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt.

Politiet mener de fire mennene i 20- til 30-årsalderen har vært med på å tvinge den unge, albanske jenten til å prostituere seg i Bergen - etter at hun angivelig ble fraktet dit via Italia, Sverige og Ålesund.

— På grunn av jentens lave alder, under 18 år, mener vi det er snakk om grov menneskehandel. De fire siktede har etter vårt syn ulike roller, men vi anbefaler statsadvokaten å tiltale alle for menneskehandel, sier Christoffersen.

Ringte politiet

Saken startet en fredag i september i fjor. Da skal én av de siktede albanske mennene ha truet en etablert prostituert til å skaffe den albanske ungjenten «en plass å stå» i C. Sundts gate.

Den prostituerte ringte politiet om de påståtte truslene. Da politiet kom, fant de en 17 år gammel, forskremt albansk jente. Hun hadde falskt pass og ble tatt med til avhør.

17-åringen forklarte at hun skulle til Norge for å stå på ski, men det trodde ikke politiet på.

Etter hvert ble fire albanske menn siktet i saken, pluss en femte albaner med tilhold i Stavanger.

Hallik Saken mot femtemann er fra politiets side nå redusert til å dreie seg om hallikvirksomhet. Han knyttes ikke lenger til 17-åringen i Bergen. Onsdag neste uke vil denne mannen få sin dom i Stavanger, i form av en såkalt tilståelsesdom. Han har ifølge Christoffersen erkjent hallikvirksomhet overfor to kvinner i Stavanger, en albansk og en belgisk.

I bergenssaken sitter to av de siktede fortsatt i varetekt. De to andre er løslatt og har lovlig opphold i Norge.

Den albanske ungjenten har for lengst, etter eget ønske, reist tilbake til Albania.

Ifølge politiet er det ingen av de fire siktede som erkjenner straffskyld.

Bjørn Erik Larsen