NAVN: Marit Warncke

ALDER: 49

STILLING: Direktør i Falck Nutek Bergen. Begynner til høsten i ny jobb som adm. direktør i Bergens Næringsråd.

BOR: Leirvikneset, Godvik

Hvor vokste du opp?

— Jeg vokste opp her, i Ytre Sandviken. I Helleveien, som nå heter Moldbakken.

Hvor ville du helst bodd?

— Det må jo være her i Sandviken, nært sentrum.

Hvor går søndagsturen?

— Nå er det ofte til Lyderhorn, eller rusle rundt nede i Alvøen. Det er en perle.

Beste utested?

— Et nytt, ungt styremedlem i Bergen Næringsråd tok meg nylig med på Pingvinen. Jeg var imponert. Der fikk vi fin, fersk torsk som kostet en slikk og ingenting.

De beste butikkene?

— Det er de som har spesielle ting, for det er blitt så mange kjedebutikker. Det er sjelden jeg shopper, men nå får jeg jo kontor i byen.

Når handlet du på Torget sist?

— Det er vel en uke siden. Da kjøpte jeg blomster. Men det blir nok oftere nå.

Din bergenske livrett?

— Fersk torsk og palesuppe - da blir far min glad, for jeg kunne ikke fordra det da jeg var liten. Og nykokte krabber, men det vet jeg ikke om kan kalles en bergensk rett.

Ditt bergenske favorittuttrykk?

— Belite seg. Det er en ting de fleste av oss kan bli flinkere til - å være i stand til å kunne gjøre seg ferdig med saker.

Flottest i byen?

— Det må jo være innseilingen til Bergen - det å se byen åpenbare seg. Rothaugen (skole) er ikke så verst den heller, der den ligger som en borg.

Styggest i byen?

— Det er de store rundkjøringene og trafikkmaskinene. Danmarksplass er ganske trist, i forhold til hvor flott det kunne ha vært.

Det mest romantiske stedet?

— Jeg tror kanskje det er her vi står nå (på Sandviken sjøbad), selv om det er blitt litt nedslitt. Men det har jo jeg begynt å bli selv også.

Viktigste bergenser?

— Christian Michelsen og Edvard Grieg. Grieg er enormt viktig for identiteten til denne byen, mer enn vi er klar over.

Har du gått i buekorps?

— Nei, men jeg har gått etter de.

Hvis du var Monsamjelden ...

— Da ville jeg kanskje ha satset mer på lokale talenter. Jeg synes det er litt trist at det er så få fra Bergen på laget.

Hva gjør du når det ikke regner?

— Er det hverdag er jeg på jobben, men i helgene er jeg ute i hagen min. Eller ute ved sjøen. Eller sitter på et av byens utesteder og drikker hvitvin.

Monica Mæland for en dag?

— Jeg ville arbeide for å få orden på transporten og fremkommeligheten. Men det er en kjempejobb, og selvsagt ikke mulig å gjennomføre på en dag. Men det er viktig å sette i gang. Og så ville jeg lagt bedre til rette for næringslivet: Det tar så utrolig lang tid fra en vil bygge en vei eller tunnel til det er mulig å realisere det. Det samme gjelder i plansaker.

Bergen om 50 år?

— Jeg er sikker på at det fremdeles vil være en fantastisk by. Vi vil ha bybane i alle retninger. Studentene vil ønske å komme hit. Vi er godt dekt med ressurssterke og kompetente mennesker, som ønsker å jobbe her. I det hele tatt en by som alle ønsker å komme til, og ingen ønsker å forlate.

Rune Berentsen