MARIANNE RØISELAND Marianne.roiseland@bergens-tidende.no

Marginene kan bli knappe når stridshanene i Frp møtes til nominasjonsmøte i slutten av måneden. Terje Søviknes blir etter all sannsynlighet valgt, men kan komme svært svekket fra valget.

Flertall i opprør — Folk i partiet er så opprørt over det som skjer i Frp at de ikke vil ha Terje Søviknes gjenvalgt som nestleder på landsmøtet. Makten har gått ham til hodet, sier Haoko Tveitt.

Han stilt seg i går i spissen for flere lokallag som i disse dager sender inn alternative forslag til stortingslisten. Felles for disse listene skal være at Terje Søviknes ikke er å finne på topplassen.

— Når du ser prosessen som har vært i andre fylker ville jeg ikke se helt vekk fra at dette er et grasrotopprør hvis jeg var Carl I Hagen, sier Tveitt.

Bergens Tidende har gått gjennom sammensetningen av nominasjonsmøtet i Frp med sentrale personer på begge stridssider. Gjennomgangen viser at et klart flertall av lokallagene kan komme til å støtte en opprørsliste, men de største lagene er tro mot Søviknes og landsstyret.

Blant de 136 delegatene er marginene i favør av Søviknes, Sortevik og Gjermund Hagesæter på bare 5-6 personer.

Ingen eksklusjonssfrykt - Det har funnet sted en dialog med over 15 lokallag. Det er ikke bare to personer bak dette opprøret, og vi har ingen ting å skamme oss over. Nominasjonsprosessen i Hordaland har vært under en hver kritikk, sier Ola Opedal i Odda.

Han er medlemmer i fylkesstyret i Hordaland Frp og tilhører et mindretall i nominasjonskomiteen. Tidligere har han støttet Søviknes på førsteplassen, nå vil han ha Fredrik Litelskare øverst.

Ingen av opprørerne frykter de setter sine verv i fare ved å gå i mot landsstyrets vedtak.

— Det ville være et hån mot demokratiet, sier Litleskare.