— Våre inspektører oppdager stadig alvorlige ting på restaurantene: Gamle matvarer, dårlig nedkjøling av mat og andre uhygieniske forhold. Men vi er usikre på om vi skal legge denne informasjonen ut på internett, sier Ingvar Tveit, leder av Næringsmiddeltilsynet i Bergen til bt.no

— Hvorfor det?

— Rettssikkerheten går begge veier. Folk har rett til å vite, men man skal ikke måtte gå inn på nettet og ha med seg en liste når man skal ut på byen. Enten så er en restaurant stengt, eller så er den åpen. Er den åpen, så er forholden ok, mener Tveit.

Lik standard

Når Ingvar Tveit likevel er usikker, så er det fordi han mener det bør være en lik standard over hele landet. I Oslo offentliggjøres nå navn på restauranter vi bør holde oss unna fordi maten som serveres kan gjøre oss syke. Det betyr en svarteliste på internett der du hver måned får vite navn på restaurant-verstingene.

I Rogaland følger de etter Oslo, og offentliggjør sin første svarteliste 16. desember. Om Bergen skal gjøre det samme diskuteres nå i formiddag. - Men vi kommer ikke til å bestemme oss i dag. Vi diskuterer dette Statens næringsmiddeltilsyn og kommer til å gå en runde til med dem, før avgjørelse blir tatt, opplyser Ingvar Tveit til bt.no.

Bransjen positiv

Erik Saudan er president i Reiselivsbedriftenes Landsforbund. Han er positiv til svartelisting, men han mener likevel en slik gapestokk er et nederlag.

— Jeg syns at hvis vi er kommet så langt at det er nødvendig å henge folk ut, så er det et nederlag for Næringsmiddeltilsynet, politiet og selvfølgelig en hel bransje, sier Saudan til NRK Hordaland.