Et laserbasert forsvarssystem mot truende himmellegemer vil kreve to eller tolv installasjoner i bane rundt jorda, ifølge Boris Kartogin, generaldirektør ved den russiske rakettprodusenten Energomash.

Disse vil være utstyrt med kraftige kjemiske lasere, sterke nok til å knuse asteroiden 2002 NT7, som amerikanske forskere har funnet ut kan treffe jorda om 17 år. Dersom det skulle skje, vil store deler av menneskeheten og livet på jorda for øvrig være truet av utslettelse.

Forskere fra NASA hevder imidlertid at sjansen for at den gigantiske klippeblokken faktisk treffer jorda, foreløpig ser ut til å være minimal.

— En så kraftig laser som den jeg beskriver finnes ikke ennå. Men det internasjonale samfunnet diskuterer seriøst å lage en, hevder Kartogin.

Selskapet hans, Energomash, arbeider med laserteknologi.

Vitenskapsfolk fra en rekke land forsker på metoder for å forsvare jorden mot asteroider som kommer på kollisjonskurs med jorden. En britisk forsker uttalte tidligere i uken at jorda garantert kommer til å bli truffet av et stort himmellegeme før eller senere.

— Det er så sikkert som amen i kirka, uttalte Benny Peiser ved John Moore’s University i Liverpool.

(NTB)