Highwaymen MC kjemper for sin rett til å feste for tiden. Lørdag feirer de 15-årsjubileum i Espelandshallen, og som andre tenåringer vil også denne 15-åringen ha fest. Fullt så festlystne er ikke politiet. Spesielt ikke siden klubbene Bandidos og Hells Angels også er invitert til lørdagens lag. Dette har fått politiet til å tråkke alt de kan på festbremsen.

Politiet har allerede bestemt at de vil kreve id-sjekk av alle gjestene og at de vil overvåke festen.

Demo fra kvinnegrupper

Tirsdag fikk medlemmene i motorsykkelklubben avslag på skjenkebevillingen de søkte om 10. oktober. Årsaken var at det skulle strippes fra scenekanten i Espelandshallen.

— Politiet er gjort kjent med at det er oppført et stripteaseshow denne kvelden og frykter med dette ordensforstyrrelser og demonstrasjoner fra kvinnegrupper, het det i uttalelsen fra politiet til skjenkekontoret.

Dette fikk Highwaymen MC til å reagere.

— Vi hadde gitt klar beskjed om at vi ikke kom til å ha noe stripping, fordi vi skjønte at vi kom til å få trøbbel med skjenkebevillingen. Vi tok ned alle plakater og fjernet opplysningen på nettstedet vårt, sier Rune Hanstvedt i Highwaymen MC.

Ikke skjenking likevel

I går kom kontrabeskjeden fra politiet. Klubben får likevel skjenkeløyve.

— Når strippingen falt bort, falt også vårt grunnlag til å si nei bort, sier Magnus Stub-Nilsen, politiinspektør ved Arna og Åsane politistasjon.

Han vil ikke utdype den opprinnelige frykten politiet hadde for at kvinneaktivister skulle våge seg ut i Espelandshallen og demonstrere foran 250 motorsyklister fra blant andre Hells Angels og Bandidos.

Tips om bruksendring

Gleden over godkjent skjenkeløyve varte ikke så lenge.

I går klokken 14.00 troppet representanter fra kommunens byggesaksavdeling opp utenfor klubbhuset i Hardangerveien.

— Vi har fått tips om at det har skjedd en bruksendring her, og at vi kanskje må stenge stedet med øyeblikkelig virkning, sa Hans Frugård fra byggesaksavdelingen.

Highwaymen sine lokaler er registrert som butikk, men brukes nå som oppholdssted for klubbens medlemmer med blant annet kjøkken, bar og konsertscene.

Kommunens representanter hadde på forhånd bedt politiet om bistand til gjennomgangen av lokalene og hadde med seg to sivilt kledde politifolk fra Åsane politistasjon under ferden rundt i lokalet.

- Mistenkelig

For Highwaymen MC virker det svært mistenkelig at kommunen plutselig denne uken ble så veldig interessert i å besøke klubblokalene.

— Vi setter det i sammenheng med festen vi skal ha, og at politiet prøver å stikke kjepper i hjulene for oss på alle tenkelige måter. Det virker som politiet bruker kommunen for å kunne ta seg inn uten å ha en ransakelsesordre, sier Rune Hanstvedt.

— Hvorfor inviterer dere Hells Angels og Bandidos til festen når dere vet at dette fører til at politiet blir ekstra på vakt?

— Vi har invitert de vi regner som våre venner. Vi er en MC klubb og består av en gjeng entusiaster med vanlige jobber og familie, sier Hanstvedt.

Brekke, Eirik