— Forslaget kommer som et resultat av den dårlige luftkvaliteten vi har i Bergen, sier Administrerende direktør i GC Rieber Eiendom Bjart Nygaard.

Akkurat nå holder Nygaard på å sende ut invitasjoner til alle firmaene i Solheimsviken Næringspark for å høre om hvem som ønsker å være med i elbilringen.

— Jeg håper at så mange som mulig hiver seg på, sier Nygaard.

Forslaget til elbilringen kommer fra dataselskapet Atea som ligger i næringsparken. De vil at de ansatte skal bytte ut bilen med en miljøvennlig elbil når de kjører i sentrum.

— GC Rieber synes dette var en glimrende idé som kan spare miljøet for mye forurensning, sier Nygaard.

Jeg tror ikke vi vil ha lignende miljøproblemer om 10 år. Da vil alle kjøre miljøvennlig med god støtte fra staten. Bjart Nygaard, administrerende direktør i GC Rieber Eiendom .

Gode tiltak

GC Rieber har allerede satt i gang andre tiltak får å få ned den dårlige luftkvaliteten.

— Vi har blant annet stengt halvparten av parkeringsplassene våre, sier han.

Til tross for stengte parkeringsplasser og krisetiltakene til Bergen kommune kom 95 prosent av de ansatte på jobb hos GC Rieber fredag.

— Alle snakker om hvordan de har kommet seg til jobb på en uvanlig måte, sier Nygaard.

Han forteller at de ansatte har forståelse for at de må bruke lengre tid for å komme seg på jobb. Flere av de ansatte har tatt buss for første gang eller haiket med naboen.

— Alle tar det med godt humør. Det var en som fortalte meg at han for første gang hadde tatt bussen fra Askøy og at det hadde gått helt fint, humrer Nygaard.

Endre holdninger

Nå håper administrerende direktør i Rieber Eiendom at den dårlige luftkvaliteten vil endre transportrutinen til bergenserne.

— Jeg håper virkelig det får folk til å tenke og de kan se at det går an å komme seg frem på andre måter enn med bilen, sier han.

I dag er det rundt 3000 mennesker som jobber i Solheimsviken Næringspark og ifølge Nygaard er alle der opptatt av den dårlige luftkvaliteten.

— Jeg tror ikke vi vil ha lignende miljøproblemer om 10 år. Da vil alle kjøre miljøvennlig med god støtte fra staten, sier han.

Nygaard satser på å ha elbilringen på plass innen kort tid.

— Jeg kjører selv elbil og kan anbefale det på det sterkeste, avslutter han.

TOM PARKERINGSPLASS: Parkeringsplassen til GC Rieber er stengt på grunn av dårlig luftkvalitet. Nå satser de på elbilring. FOTO: MARIANNE NILSEN