I oktober i fjor opprettet en gruppe studenter ved Det frie universitet i Berlin et diskusjonsforum på internett, der hvermannsen kunne sende inn spørsmål til den tyske regjeringen. Nettdebatten har tatt av, og staben til statsminister Angela Merkel svarer nå på de tre innleggene som har fått flest stemmer fra nettbrukerne hver uke.

Ikke klarert med SMK Nå har webplattformen fått avleggere i syv europeiske land, deriblant Norge. Nettsiden direktetilstatsministeren.no skulle etter planen åpnes 7. februar.

— Vi ønsker å tilby vanlige folk en måte å kommunisere med ledelsen i landet på, sier en av de norske initiativtakerne, Peter Strassegger (22).

— Er dette klarert med Statsministerens kontor?

— Nei, men alle henvendelser vi får vil bli videreformidlet. Vi håper at oppslutningen blir så stor at det får politisk gehør, sier 22-åringen, som studerer psykologi ved Universitetet i Oslo.

Ulovlig domene Fungerende informasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor (SMK) bekrefter at hun ikke kjenner til den nye nettsiden. Etter å ha sjekket saken grundigere, opplyser hun om at bruken av domenenavnet direktetilstatsministeren.no ikke er lovlig.

-Tilsynelatende ser det ut som en kommunikasjonskanal som Statsministerens kontor står bak. Et slikt domenenavn kan ikke brukes lovlig av andre enn oss, sier Måseide.

Nå vil SMK ta affære for å oppheve bruken av denne nettadressen.

— Vi vil ta opp saken med regjeringsadvokaten, sier Måseide.

Hun legger til at Statsministerens kontor jobber med å utvikle gode kommunikasjonskanaler.

— Vi vurderer ulike kanaler hele tiden, og følger også med på hva som gjøres i utlandet. Foreløpig har vi valgt å ikke opprette en chatteside eller en dialogside. I så fall vil vi gjøre det i egen regi. Folk skal ikke villedes til å tro at noe er en offisiell side dersom der ikke er det, sier Måseide.

direktetilstatsministeren.no
Arne Nilsen