Se flere bilder fra svenskesmellen

— Jeg skal aldri, aldri mer kjøre bil så lenge jeg lever, hulket den 21 år gamle kvinnen etter at øvelseskjøringen på parkeringsplassen ved REMA 1000 endte med at bilen braste gjennom glassvinduene i butikken.

Det hjerteskjærende utsagnet gjorde sterkt inntrykk på kjørelærer Terje Aasheim, som er daglig leder ved Centrum Trafikkskole i Bergen. Skolen ønsker nå å gi den uheldige kvinnen så mange kjøretimer som trengs for at hun skal komme over skrekkopplevelsen.

— Det er viktig at hun setter seg bak rattet igjen så fort som mulig etter en slik opplevelse. Vi vil sørge for at hun synes det er gøy å kjøre bil, sier Aasheim til BT.

Han forteller at det slett ikke er uvanlig at helt ferske sjåførspirer tar feil av gass- og bremsepedalen, slik den 21 år gamle kvinnen gjorde på Wergeland søndag kveld.

— Slikt skjer med mange elever. Men vi har jo et ekstra pedalsett på kjørelærerens side, slik at vi unngår slike ulykker, sier Aasheim.

BT fikk i går kveld tak i den 21 år gamle kvinnen, som ble svært overrasket over at kjøreskolen ville spandere kjøretimer på henne.

— Oi, det er kjempesnilt av dem. Men akkurat nå har jeg ikke det minste lyst til å kjøre bil igjen. Jeg må i det minste få tenke på det en stund, sier den uheldige kvinnen til BT.

Hun vil ikke ha navnet sitt på trykk i avisen, men lover å ta kontakt med kjøreskolen dersom hun ombestemmer seg.

Kjørelærer Terje Aasheim minner om at en bør finne egnete steder for øvelseskjøring med helt ferske sjåfører.

— Bransjen anbefaler å ta kontakt med en kjøreskole og samordne den private øvingen med en kjørelærer. Det senker ulykkesrisikoen betraktelig, sier Aasheim.